Τον σωστό ραδιοερασιτέχνη δεν τον κάνει το γαμάτο shack, οι 3 πύργοι, οι 10 κεραίες, τα 145.874 qso, οι αμέτρητες DX pedition, τα 25 dxcc και το πιασάρικο blog του, αλλά ο χαρακτήρας του (βασικό!), η αντιμετώπιση των συναδέλφων του (βασικότατο!!), και η βοήθειά του στους άλλους ραδιοερασιτέχνες, ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ!!!
Ονειρεύομαι την ένωση του Ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού κάτω από έναν ενιαίο φορέα, δίχως μίση, πάθη, και γκρίνια!

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Ελληνική Ραδιοφωνία γιόρτασε τα 70 χρόνια της στο Ζάππειο.

Η μεγάλη έκθεση στο Ζάππειο για τα 70 χρόνια της Ελληνικής Ραδιοφωνίας έκλεισε τις πόρτες της στις 8 Φεβρουαρίου. Πάνω από 110.000 άνθρωποι επισκέφθηκαν την έκθεση, κι έζησαν αυτή τη μοναδική "ραδιοφωνική" εμπειρία.

Το 2008 συμπληρώθηκαν εβδομήντα χρόνια από την ημέρα που εξέπεμψε για πρώτη φορά σήμα το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας. Εβδομήντα χρόνια δημιουργίας, με σημαντικές προσωπικότητες που πέρασαν και περνούν από τα μικρόφωνα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
Εβδομήντα χρόνια καταγραφής κάθε πλευράς της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Εβδομήντα χρόνια μετά, η Ελληνική Ραδιοφωνία επέστρεψε στο Ζάππειο και στο χώρο απ' όπου μεταδόθηκε η πρώτη εκπομπή με μια μεγάλη Έκθεση που αφηγήθηκε την ιστορία του ραδιοφώνου στην Ελλάδα.
Οδηγός το πολύτιμο αρχείο της Ραδιοφωνίας που μας ταξίδεψε από το χτες στο σήμερα, αλλά και στο αύριο του μέσου, αφού η έκθεση κατέληγε στο ψηφιακό μέλλον του ραδιοφώνου.

Από τις 8 Δεκεμβρίου ως τις 8 Φεβρουαρίου η Ελληνική Ραδιοφωνία γιόρτασε στο Ζάππειο.

Στην έκθεση την μερίδα του λέοντος είχαν οι πολλές και σπανιότατες φωτογραφίες από το αρχείο της ΕΡΤ. Εκατοντάδες φωτογραφίες που καταγράφουν την ιστορία της Ελλ. Ραδιοφωνίας τραβηγμένες στα στούντιο, σε αθλητικούς χώρους, και αλλού. Ιερά τέρατα του Ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, και γενικώς του καλλιτεχνικού κόσμου, της πολιτικής, της δημοσιογραφίας και του αθλητισμού, έδωσαν το παρόν σε αυτές. Μεταξύ των εκατοντάδων προσώπων θυμάμαι: Τη θεία Λένα (κατά κόσμο Αντιγόνη Μεταξά) που χιλιάδες παιδιών την αγάπησαν από τις εκπομπές της, Χρήστος Τσιριγγίδης (ο πρώτος Έλληνας ιδιοκτήτης ρ/σ) οι παλιοί ηθοποιοί Μελίνα Μερκούρη, Μαρίκα Κοτοπούλη, Δημήτρης Χορν, Σαπφώ Νοταρά, Μίμης Φωτόπουλος, Βασίλης Αυλωνίτης, Χρήστος Ευθυμίου, Ορέστης Μακρής, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Δημήτρης Μυράτ, Κώστας Βουτσάς, Τζένη Καρέζη, Μαίρη Αρώνη, Γιάννης Γκιωνάκης, Πέτρος Φυσσούν, Ντίνος Ηλιόπουλος, Σωτήρης Μουστάκας, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Δέσπω Διαμαντίδου, Αρτέμης Μάτσας, αλλά και νεότεροι όπως οι Άννα Παναγιωτοπούλου, Λάκης Λαζόπουλος, Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, η υψίφωνος Μαρία Κάλλας, οι δημιουργοί Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Μίμης Πλέσσας, Γρηγόρης Γρηγορίου, Λουκιανός Κηλαϊδόνης δημοσιογράφοι όπως οι Βασίλης Γεωργίου (ποιος δεν θυμάται την περιγραφή του στο ΑΕΚ-Σλάβια 89-82) Πάνος Γεραμάνης, Μίλτος Παναγιωτόπουλος, Αντώνης Πυλιαρός και τόσοι άλλοι που δεν θυμάμαι ανάμεσα σε εκατοντάδες φωτογραφίες, και ελπίζω να με συγχωρήσετε για την αμνησία μου!

Επίσης η έκθεση ήταν γεμάτη από σπανιότατα εκθέματα παλαιών πομπών και δεκτών, μηχανημάτων ήχου και άλλων, από την τεράστια συλλογή της ΕΡΤ. Στα αντικείμενα επίσης ήταν και πολλά κομμάτια της εκπληκτικής συλλογής του Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ SV1CEP, ο οποίος έδωσε το παρόν όπως κάνει άλλωστε πάντα, σε αντίστοιχες εκδηλώσεις!

Φωτογραφίες εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: