Τον σωστό ραδιοερασιτέχνη δεν τον κάνει το γαμάτο shack, οι 3 πύργοι, οι 10 κεραίες, τα 145.874 qso, οι αμέτρητες DX pedition, τα 25 dxcc και το πιασάρικο blog του, αλλά ο χαρακτήρας του (βασικό!), η αντιμετώπιση των συναδέλφων του (βασικότατο!!), και η βοήθειά του στους άλλους ραδιοερασιτέχνες, ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ!!!
Ονειρεύομαι την ένωση του Ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού κάτω από έναν ενιαίο φορέα, δίχως μίση, πάθη, και γκρίνια!

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Εκουζουλαθήκατε μωρέ σύντεκνοι;;

Μετά από ιδιοκτησία πέντε ετών, το σπιράλ καλώδιο του μικροφώνου από το ...USEAY FT-8800 που έχω στο αυτοκίνητο είχε αρχίσει την παρακμή, να σκίζεται μόνο του δηλαδή σε διάφορα ευαίσθητα σημεία, από την πολυχρησία. Αφού το πράγμα δεν πήγαινε άλλο, κομμάτια το καλώδιο κυριολεκτικά, αποφάσισα με τα πολλά πολλά να το αλλάξω (όλε όλε!!)
Απευθύνομαι λοιπόν κατ΄αρχήν στην εν Ελλάδι αντιπροσωπεία, από κεί που το πήρα...
"Πρέπει να αγοράσετε μαζί με το σπιράλ καλώδιο και την DTMF χούφτα κτλ. Είναι ...Fix!!" 
"Τι Fix κυρία μου και πράσινοι ίπποι μου τσαμπουνάς τώρα, δεν θέλω να το πιω, ένα κωλοσπιράλ ζητάω ο άμοιρος". 
Μα το ωραίο ήταν όταν μου είπαν την τιμή της ...Fix! Μου ήρθε σκοτοδίνη, έφυγε το έδαφος από τα πόδια μου και άλλα τέτοια!
Διψήφιος αριθμός, που θυμίζει την ηλικία που θα πάρουμε ....σύνταξη με τα νέα δεδομένα, αν πάρουμε!!
Ρε τι λέτε πάτε καλά; Ή να βαρέσω ένεση με αυτά που ακούω;;
Γιατί να μην μπορώ να αγοράσω μόνο το καλώδιο, και με αναγκάζετε τσαμπουκαλίδικα με τον εξαναγκασμό του μονοπωλίου σας, να πάρω και τη χούφτα πληρώνοντας δύο μεροκάματα ανειδίκευτου εργάτη;;;
Φεύγω και πηγαίνω σε άλλον γνωστό έμπορο παραεισαγωγέα του ίδιου προϊόντος.
Τα ίδια και εκεί, αλλά πέντε ευρώ φτηνότερα! 
Τώρα μάλιστα, σωθήκαμε....!!!
Απογοητευμένος, καταλαβαίνω πως ή θα χρυσοπληρώσω το νέο μου mic, ή θα το παρατήσω για να μην το καρβουνιάσω και βλέπουμε!
Αλλά μια καλή νεράϊδα, ή μάλλον ένας καλός νεράϊδος(!) συνάδελφος ραδιο/χνης μου αποκάλυψε το μυστικό:
"Ρε τρελός είσαι; Εγώ το δικό μου το πήρα από ΕΚΕΙ, μόνο το καλώδιο και με τα μεταφορικά η τιμή έφτασε στο αστρονομικό ποσόν των ΕΞΙ ευρώ!!!"

Έτσι και έκανα. Όχι θα κάτσω να σκάσω! Και για να ξαναργήσω να το αλλάξω, φροντίζω το καλώδιό μου περνώντας το που και που, με σπρέϋ σιλικόνης. Σίγουρα θα βοηθήσει, ειδικά στο πολύ κρύο και στην πολύ ζέστη.

Μα και ολόκληρο μικρόφωνο να ήθελα, η τιμή του στο παραπάνω λινκ είναι η μισή, συμπεριλαμβανομένων ΚΑΙ των μεταφορικών!!

Και για να μην τα χώνουμε μόνο σε έναν, και η ...MOCI και όσοι άλλοι εμπορεύονται τα προϊόντα της, τα ίδια κάνει-κάνουν!! 

Ας καταλάβουν λοιπόν οι έμποροι πως ο καιρός της παντοδυναμίας των, έχει προ πολλού περάσει!
Ειδικά σε καιρούς ΔΝΤ....
Όχι άλλη κοροιδία, δεν είμαστε πρόβατα!




Διαδίκτυο for ever αδέρφια!

4 σχόλια:

Στάθης SW1NQX είπε...

Πράγματι πολλά από τα ανταλλακτικά/αξεσουάρ των μηχανημάτων μας είναι παράλογα υπερτιμημένα. Στην δική μου περίπτωση (έχω ένα....USEAY FT-857D)
διαπίστωσα πως έστω και σαν προσωρινή λύση ανάγκης, το σπιράλ μπορεί να αντικατασταθεί από απλό (όχι crossover) καλώδιο δικτύου RJ-45 κόστους....ίσως και 0 ευρώ (όλο και κάποιο θα...βόσκει σε κανένα συρτάρι ή ντουλάπι). Κάτι παρόμοιο νομίζω ότι μπορεί να γίνει και με τα mobile της εν λόγω εταιρίας, μόνο που εκεί χρησιμοποιείται, αν δεν κάνω λαθος, 6πινο RJ-11, το απλό τηλεφωνικό.

Πολλά 73!!

SV1GSU είπε...

Στάθη σωστά τα λές. Στην αγορά, σε καταστήματα ηλεκτρολογικού ή ηλεκτρονικού εξοπλισμού όποιος ψάξει θα βρεί και 8πινα και 6πινα βισματάκια! Τα 6πινα πιο δύσκολα να βρεθούν, αλλά με λίγο ψάξιμο....
Και δεν χρειάζεται να είναι σπιράλ, λίγο απλό καλώδιο, μια πένσα για αυτές τις δουλειές, και τό 'χουμε το πλάνο!!

SV1GSU είπε...

Δείτε και ΕΔΩ

SV1GSU είπε...

Αν έχετε ανακαλύψει κάποιο αντίστοιχο ιντερνετικό κατάστημα, γράψτε το εδώ.