Τον σωστό ραδιοερασιτέχνη δεν τον κάνει το γαμάτο shack, οι 3 πύργοι, οι 10 κεραίες, τα 145.874 qso, οι αμέτρητες DX pedition, τα 25 dxcc και το πιασάρικο blog του, αλλά ο χαρακτήρας του (βασικό!), η αντιμετώπιση των συναδέλφων του (βασικότατο!!), και η βοήθειά του στους άλλους ραδιοερασιτέχνες, ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ!!!
Ονειρεύομαι την ένωση του Ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού κάτω από έναν ενιαίο φορέα, δίχως μίση, πάθη, και γκρίνια!

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

Εμείς και οι ....άλλοι!

Θα ξεκινήσω με κάτι απλό!
Στην προσωπική μου ζωή και στις κοινωνικές μου συναναστροφές, δεν διαλέγω τις παρέες μου και τους φίλους μου βάσει του κοινωνικού τους, του οικονομικού τους, και του μορφωτικού τους επιπέδου! Τα κριτήριά μου είναι άλλα, και έχουν να κάνουν περισσότερο με τον χαρακτήρα που δείχνει ο άλλος όχι μόνο απέναντί μου, αλλά και απέναντι σε άλλους! 
Με λίγα λόγια, αν ο άλλος είναι ...γκαγκά, ας κάνει παρέα με τη Lady Gaga!!

Με αφορμή την διαβούλευση που αφορά τους ραδιοερασιτέχνες, και συγκεκριμένα πρόταση που έριξα "στο τραπέζι" να μπορούν και κάποιοι συνάνθρωποί μας, που δεν είχαν την τύχη στη ζωή τους να τους πάνε όλα ...δεξιά, και μεταξύ άλλων είχαν την ατυχία να μην μπορέσουν να βγάλουν ένα υποτυπώδες σχολείο, να λάβουν την απαραίτητη μόρφωση, να μην αποκλείονται από μια άδεια ραδιοερασιτέχνη!
Η πρόταση αυτή αντιμετωπίστηκε ανάμεικτα από τους ...ψηφίσαντες!
Σιγά τα ωά στο κάτω κάτω!
Για μια άδεια ραδιοερασιτέχνη πρόκειται ρε παιδιά, χόμπι κάνουμε και την πλάκα μας στη τελική!
Λες και οι "αγράμματοι" θα πάνε το χόμπι μας πίσω! Είδαμε και τους περισπούδαστους αυτού του τόπου, πως τον κατάντησαν!   

Έλεγαν οι παλαιότεροι : "Άνθρωπος αγράμματος, ξύλο απελέκητο". Παραφράζοντας μπορούμε να πούμε "άνθρωπος μορφωμένος, άσχημα και αδέξια πελεκημένο ξύλο" ! Η γνώση όχι μόνο δεν εξασφαλίζει το αλάθητο αλλά αντιθέτως, μας κάνει να λέμε περισσότερα από όσα πραγματικά γνωρίζουμε, μας κάνει αλάζονες, μας κάνει ακόμα και να ξεχνάμε! (Και να θυμόμαστε ότι μας συμφέρει). 

Δεν νομίζω λοιπόν οι "αγράμματοι" όπως το γράφει ελαφρώς κοροϊδευτικά, και με μικρή δόση ειρωνείας συνάδελφος-blogger, θα υποβαθμίσουν το χόμπι μας.
Σίγουρα κάποιος από την οικογένειά μας στο μακρυνό παρελθόν είχε έρθει σε αυτή τη δύσκολη θέση, να τον λένε δηλαδή οι άλλοι ... αγράμματο!
Ακόμα και αυτό είναι σχετικό.

Έχω δει μορφωμένους που δεν ξέρουν να γράψουν σωστά ούτε πέντε λέξεις!

Αντιθέτως φίλε μου, χωρίς να θέλω να έρθω σε αντιπαράθερη μαζί σου, πιστεύω πως τέτοιοι άνθρωποι ...αμόρφωτοι έχουν να αποδείξουν κάτι, και ίσως να έχουν να προσφέρουν και κάτι παραπάνω από κάποιον περισπούδαστο και τρομερό SV, με τις StepIR φόρα παρτίδα και τα 5 βραχέα των 4000 ευρώ, που ανάθεμα αν ξέρουν να τα δουλεύουν, και που όπως σωστά γράφεις, την έχει αράξει στα κάθε είδους ραδιοκαφενεία και μας ζαλίζει τα ούμπαλα όποτε και όπως μπορεί!

Τώρα κάτι μπαστουνάκια, ουρίτσες, κουλουράκια κτλ τα αφήνω για τον παρακείμενο ζαχαροπλάστη. Δεν νομίζω να είναι δύσκολο ακόμα και για κάποιον χαμηλού μορφωτικού επιπέδου να κατανοήσει το QSY! Μια, δυό, τρείς, πενηντατρείς, τι διάολο θα το μάθει! Δεν χρειάζεται δα και πτυχίο ΑΕΙ κάποιος να χωνέψει το QSY, QSL, QRM, QTH  κτλ! Οπτικά τουλάχιστον δεν ξεχνιούνται, ακόμα και μια φορά να τα δεις!
Εσύ, εγώ και ο άλλος είχαμε την τύχη λοιπόν να πάμε δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, πανεπιστήμιο και πάει λέγοντας.... Δεν μπορούμε όμως να αποκλείουμε άδικα όλους αυτούς που για διάφορους λόγους οικογενειακούς, οικονομικούς, κοινωνικούς κ.α. έμειναν σχεδόν ...κούτσουρα!

Γιατί εκτός από άδικο, είναι και ρατσιστικό!

Κάποια φόρμουλα θα βρεθεί έτσι ώστε στην παρέα μας να συνυπάρξουν και αυτοί οι ...άλλοι, χωρίς να ενοχλούν εμάς τους μορφωμένους.

Τι μορφωμένους δηλαδή, ΠΑΡΑμορφωμένους!
Από αλαζονεία σίγουρα!!

Η ζωή με έχει μάθει να φοβάμαι τους μορφωμένους.
Όπου βάζουν το χεράκι τους τα κάνουν όλα μπ......έλο!Με τις υγείες σας!


8 σχόλια:

greg είπε...

Γιατί στενοχωρίεσαι φίλε μου. Λες να κάτσει κανένας από τους υπεύθυνους να διαβάσει όλα αυτά τα σχόλια και τις προτάσεις; Τρελός είσαι.
Βέβαια αν κάτσει να ασχοληθεί θα πάθει πλάκα με το επίπεδο της διαβούλευσης!
Γιατί θα καταλάβει ότι έχει απέναντί του υψηλού επιπέδου χομπίστες. Με υψηλές απαιτήσεις και επίπεδο μόρφωσης, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε είδους επιχείρημα να κρατήσουν το χόμπι στην κορυφή.
Βέβαια στην συνέχεια θα διαπιστώσουν ότι οι ίδιοι υποστηρίζουν κάποια πράγματα που προκαλούν τον γέλωτα και καλό είναι να τα λένε σε καμιά κηδεία προκειμένου να σπάσει ο πάγος.
Το βασικότερο απ΄ όλα όμως είναι ότι θα καταλάβουν ότι οι ραδιοερασιτέχνες μεταξύ τους δεν ανταλλάσουν καλές κουβέντες, αλλά καρφώνονται μεταξύ τους ακόμα και στην διαβούλευση.
Ακόμα θα επιβεβαιώσουν τον πολεμικό κλίμα μεταξύ των συλλόγων - ενώσεων που σχίζουν τα ρούχα τους για το καλό του ραδιοερασιτεχνισμού , στέλνοντας εξώδικα σε όποιον πάει να σηκώσει κεφάλι, ή διαγράφουν τα μέλη τους όταν κοιτάξουν αλλού.
Μετά από αυτά θα λάβοουν σοβαρά υπόψη τα της διαβούλευσης και θα μας τα γράψουν όλα "στο νόμο".

Ανώνυμος είπε...

"ΑΣ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΣ ΕΧΑΘΗ"
ΡΟΥΝΤΟΛΦ ΕΣΣ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε +αδελφε κάνεις μια υπεροχη προσπάθεια αφιερώvοντας πολύτιμο χρόνο από την προσωπική σου ζωή για να ενημερώσεις ποιούς? Μέσα από το χόμπι έχω γνωρίσει πολλούς αξιότιμους συμπολίτες παγκόσμιους και τοπικούς. Εχω συναναστραφεί με κουτσούς, τυφλούς, αγράμματους, εγγράμματους, μορφωμένους, αμόρφωτους, κοντούς, ψηλούς. Στόχος μου είναι να δώσω βήμα λόγου σε μία κοινωνική ομάδα που δυστυχώς δεν μπορεί να είναι κοντά μας. και αυτοί είναι οι ΚΟΥΦΟΙ. Τι όμορφα θα ήταν να σου δίνει κοντρόλ ένας κουφός. ΕΕΕΕΕΕΕΕ? Λιγότερη ισχύ. Προστασία στο περιβάλλον με λιγότερα db και λιγότεροι λογαριασμοί ΔΕΗ. SV1GSU συνέχισε την προσπάθειά σου ειμαστε μαζί σου, σε διαβάζουμε και μας αρέσουν οι αλλαγές στο μπλογκάκι σου. ΠΟΛΛΑ 73 SV1LKM

SV1GSU είπε...

Όχι, δεν το είπε ο Ρούντολφ Ες, αλλά ο Ότο φον Μπίσμαρκ!

greg είπε...

Καλά ο Ρούντολφ Ες επαιξε στην Μποντασλίγκα, ο άλλος ο Ότο φον Μπίσμαρκ που τραγουδούσε το παλικάρι!!

SV1GSU είπε...

Ήταν ταλεντάκι από το X factor! Τώρα τραγουδά στο ρεμπετάδικο "Η στοά των αθανάτων"

SV2LLJ GIANNIS είπε...

Ετσι λοιπόν μπορούμε και 'μείς οι αμόρφωτοι να καταλάβουμε γιατί μας ετοιμάζουν στο υπουργείο ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ
SV2LLJ
ΓΙΑΣΟΥ ΡΕ ΨΗΛΕ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ!!

Ανώνυμος είπε...

LLJ Εκπλήξεις; Υπάρχει κάποια πρόσφατη ενημέρωση;
Greg το επίπεδο των σχέσεων των ραδιοερασιτεχνικών σωματείων αλλά και κάποιοων ραδιοερασιτεχνών δεν είναι και ότι καλλίτερο. Δεν έχω όμως αντίρηση αυτό να το μάθει το υπουργείο. Με τη σειρά του το υπουργείο, είναι υπεύθυνο και νομοθετεί για όλη τη χώρα. Δεν θα παραμείνει στις αντιθέσεις και αντιπάθειες που υπάρχουν στο χώρο. Η συγκεκριμμένη διαβούλευση είχε και κάτι πολύ χρήσιμο, το υπουργείο διαπίστωσε ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως νόμιζε μέχρι τώρα. Εν πάσει περιπτώσει το τί θα αποφασισθεί θα γίνει γνωστό μάλλον πριν/μετά τις γιορτές.