Τον σωστό ραδιοερασιτέχνη δεν τον κάνει το γαμάτο shack, οι 3 πύργοι, οι 10 κεραίες, τα 145.874 qso, οι αμέτρητες DX pedition, τα 25 dxcc και το πιασάρικο blog του, αλλά ο χαρακτήρας του (βασικό!), η αντιμετώπιση των συναδέλφων του (βασικότατο!!), και η βοήθειά του στους άλλους ραδιοερασιτέχνες, ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ!!!
Ονειρεύομαι την ένωση του Ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού κάτω από έναν ενιαίο φορέα, δίχως μίση, πάθη, και γκρίνια!

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Έξω οι κλέφτες!

Χαζεύοντας στο γεμάτο πληροφορίες διαδίκτυο, είναι απίστευτο τι μπορείς να ανακαλύψεις σε αυτό, βρήκα ένα παλιό άρθρο από την προσωπική σελίδα ενός Ιταλού ραδιοερασιτέχνη-contester.
Ο (sk) I2UIY Paolo Cortese (τυχαίο;;;) δημοσίευσε το Σεπτέμβριο του 1996 "Το εγχειρίδιο του καλού κλέφτη". Φυσικά αναφερόταν στις... κλεψιές στα contest. Ένα εύστοχο άρθρο, που κανείς όμως δεν έχει λάβει σοβαρά υπ' όψιν, ακόμα και σήμερα!
Πολύ κρίμα....

The Paolitas band
Τι να πει κανείς;
Τίποτα, απλά να γελάσει από μέσα του!
Τί θα βγεί από αυτό;
Πάλι τίποτα, μιας και είναι σχεδόν ανίατη η ασθένεια και θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσπάθεια στη διαδικασία... ίασης!

Σε όποιον αρέσουν τα μικρά αυτά αποσπάσματα που επέλεξα, έχει καλώς, αλλιώς για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε. Ξυδάκι που λέει και ο SV1CDY!



....."Βέβαια, ο εγωισμός μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ ισχυρό εργαλείο για να πετύχει κανείς μεγάλες επιδόσεις. Από την άλλη πλευρά, εάν ένας διαγωνιζόμενος με εμμονή την πρωτιά, μόνο και μόνο για να βραβευτεί με μια πλακέτα νιώσει ότι απειλείται, μπορεί να καταφύγει σε μυστήριες μεθόδους, προκειμένου να υπερασπιστεί την πρωτιά του, μέχρι και στην κλεψιά μπορεί να φτάσει......"
Εδώ θα συμπλήρωνα εγώ:
Επίσης να φύγει μακρυά από την Αθήνα, και να στρέψει τις κεραίες του προς τα 'κει, για να χτυπάει qso μεγάλης απόστασης που θα του δώσουν αρκετούς πόντους, μιας και το μεγαλύτερο μέρος των διαγωνιζομένων έχει έδρα στο... λεκανοπέδιο! Ή να τρέχουν όλα τα ζωντόβολα προς το Ιόνιο, μήπως κάνουν Ιταλία! Όσο για τον αληθινό σκοπό ενός... πχ field day: Ιn our balls ή we have it grounded!
Επίσης όλοι μαζί τραγουδούν το:
"Πάρε με στο τηλέφωνο, το log μου να γεμίσω,
και πες το και στους φίλους σου, λίγο να ευθυμήσω...."



...."βασικός κανόνας του κλεφτάκου είναι: Θυμήσου ότι η επιτροπή του διαγωνισμού έχει στα χέρια της μόνο το δικό σου logbook....."
Αυτό Paolo το έχουμε ξανακούσει. Μας το λέει και ο πολύπειρος ραδιοερασιτέχνης-μεγαλέμπορας από το πατσαβούρι του!


"Το να έχει κάποιος φίλους παγκοσμίως, αποτελεί πολύτιμο όπλο κλεψιάς...."
Παιδιά, ο Paolo τα λέει, όχι εγώ!


....."Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές αλλάζουν τα πάντα. Με τον ίδιο τρόπο που έγινε η επανάσταση στον έλεγχο των logbook μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών, έτσι και οι απατεώνες-διαγωνιζόμενοι ανακάλυψαν νέες τεχνικές για να συνεχίσουν να κλέβουν. Ρεκόρ πέρα από κάθε φαντασία έχουν γίνει με το κλέψιμο, και θα καταρριφθούν κάποτε μόνο με... το κλέψιμο!"......
Ο κλέψας, του κλέψαντος, οι κλέψαντες, ώ παλιοκλεφταραίοι!!
(Ντίνος Ηλιόπουλος, από την επίκαιρη έως και σήμερα ασπρόμαυρη ταινία του παλιού Ελληνικού κινηματογράφου: "Κάτω οι κλέφτες")


....."όλα τα παραπάνω θα κάνει να τρίζουν τα κόκκαλα των παλαιών διαγωνιζόμενων, που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στους παγκόσμιους διαγωνισμούς......"
Εσύ φουκαρά τα έγραψες, αλλά τα "έγραψαν" και κάποιοι άλλοι που δεν σέβονται τίποτα! Είναι οι ίδιοι που φορούν συνεχώς το μανδύα του καλού και αξιέπαινου συναδέλφου, αλλά στην πραγματικότητα κολυμπούν στα... σκατά! Ομιλώ την ορθήν;;;


...."Όπως προείπα, κάθε κριτική επιτροπή διαγωνισμών θα συνεχίσει την τελειοποίηση στις τεχνικές ελέγχου που κάνει, αλλά πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα συνεχίζει να κλέβει... Ποιος, ποιος, ποιος μωρό μου ποιος! ...γιατί πιστεύει...." και εδώ γελάμε, ...."ότι το πρώτο βραβείο του νικητή είναι ότι πιο σημαντικό υπάρχει. Αυτός ο κάποιος είναι πολύ επίμονος και δεν θα το βάλει ποτέ κάτω! Αλλά για μια στιγμή: Ένα βραβείο πρώτης θέσης κοστίζει περίπου 50$, οπότε για μην το δυσαρεστήσουμε το παλικάρι, ας του το δώσουμε!......"
Bullshit!! Μα τι μας λες τώρα ρε Paolo, υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι;; 


Και τελειώνει με το:
...."Αδέρφια, πάρτε το χαλαρά! Είναι απλά ένα παιχνίδι."
Το χαΛΑρα είναι Σαλονικιώτικο?? .... hihi 



73.......και 88

9 σχόλια:

SV1EML είπε...

"Πάρε με στο τηλέφωνο,
το log μου να γεμίσω,
και πες το και στους φίλους σου,
λίγο να ευθυμήσω...."
100.000 CD ΚΑΙ 1.000.000 ΣΕ MP3 DOWNLOAD HI-HI-HI
73

SV1GSU είπε...

ΑγΕΛΛΑΔΑ έχεις ταλέντο! Σε πολλούς τομείς...

Amateur Radio interest of SV1CDY είπε...

Ρε φίλε ... δεν υπάρχει!!!!! Τι να σου πω τώρα;;; Σου βγάζω το καπέλο δημοσίως!!!!!!!! Δεν ξέρω που το ξετρύπωσες αυτό το διαμάντι, πραγματικά είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ!!!! Τα συγχαρητήριά μου.

ΣΣ. Έπεσα κάτω από τα γέλια με κάποια σχόλια σε επίμαχα σημεία!!!

73

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Κώστα η παρεούλα του δράκουλα κατέβασε μόνη της , τις μάσκες ή τις αποκάλυψε το πρόγραμμα του sv1hag για πάνε δες http://youtu.be/R9sDkCMfN1I
73 γέλασα πολύ με τα βίντεο είσαι φοβερός!!!!

SV1EML είπε...

ΤΑ ΤΡΙΓΩΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΗΡΘΑΝΕ ???
ΗΙ-ΗΙ-ΗΙ

SV1GSU είπε...

Φρεσκότατα!! Μας τα έφεραν το Σ/Κ που μας πέρασε, συνάδελφοι από την περιοχή SV2!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΜΙΛΑΜΕ... ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΥΣ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ" ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ χαχαχαχΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑ.. ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΠΟΥ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ (ΚΑΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΣΚΟΠΟ -ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ- ΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕ, χαχαχαχαΧΑΧΑΧΑΧΧΑ) ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ, ΨΑΡΑΣ ΚΑΙ ΑΦΕΛΗΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΣ Ο ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ. ΚΑΝΕ ΤΟ HOBBY ΣΟΥ ΚΩΣΤΑ -ΟΠΩς ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΩΣΤΕ- ΚΑΙ ΜΗ ΨΑΡΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ. ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ (ΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ) ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΟ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ, ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΡΟΛΟ. ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΤΟΝ ΠΕΡΝΕΙ ΣΟΒΑΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Κώστα μόνος σου την έγραψες αυτήν την ανάρτηση?

SV1GSU είπε...

Θέλω και παρέα;