Τον σωστό ραδιοερασιτέχνη δεν τον κάνει το γαμάτο shack, οι 3 πύργοι, οι 10 κεραίες, τα 145.874 qso, οι αμέτρητες DX pedition, τα 25 dxcc και το πιασάρικο blog του, αλλά ο χαρακτήρας του (βασικό!), η αντιμετώπιση των συναδέλφων του (βασικότατο!!), και η βοήθειά του στους άλλους ραδιοερασιτέχνες, ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ!!!
Ονειρεύομαι την ένωση του Ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού κάτω από έναν ενιαίο φορέα, δίχως μίση, πάθη, και γκρίνια!

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

SY1P, Field day 2011

Ημέρα της υπαίθρου;; Θα μπορούσαμε άραγε σε ελεύθερη μετάφραση να το πούμε και έτσι; Όπως και να το πούμε, ένα είναι το σίγουρο! Πως για άλλη μια φορά, ειδικά αν έχεις καλή παρέα, το αποτέλεσμα είναι κάτι σαν το SY1P! Εκτός βέβαια από το στήσιμο σταθμού σε  πραγματικές συνθήκες εκστρατείας, για το οποίο θα αναφερθώ παρακάτω, δεν έλειψαν και οι μεταξύ μας συζητήσεις, τα αστεία κτλ. Τελικά αν θέλεις να περάσεις καλά, αυτό θα γίνει στα σίγουρα με οποιεσδήποτε συνθήκες.
Βραβεία και λοιπές ...διακρίσεις έρχονται σε δεύτερη μοίρα! Όσο για την προσωπική προβολή (εδώ γελάμε τρανταχτά!!) αυτή την έχουμε προ πολλού... χε.......η!!

Επιστροφή λοιπόν στον τόπο του εγκλήματος, στο μυστηριώδες όρος Πεντέλη. Και γράφω μυστηριώδες, γιατί πάμπολλα βιβλία και συγγράμματα έχουν γραφτεί για το συγκεκριμένο βουνό. Μύθοι και θρύλοι το συνοδεύουν, από το λήσταρχο Νταβέλη και τη δούκισσα της Πλακεντίας, μέχρι μηδενική βαρύτητα, διάφορα ανεξήγητα φαινόμενα, και πολλά άλλα. Καταγραφή ...UFO πάντως δεν έγινε, αυτό είναι σίγουρο! Αν σας ενδιαφέρουν τα μυστήρια του βουνού, αλλά και άλλα αντίστοιχα εντός και εκτός Αττικής, θα τα βρείτε μεταξύ άλλων από τις εκδόσεις Έσοπτρον. Αναζητήστε το συγγραφέα Ιωάννη Θ. Γιαννόπουλο.

Αλλά αρκετά με τα μυστήρια της Πεντέλης.
Στο θέμα μας πάλι. Η αίτηση και έκδοση της άδειας για το ειδικό διακριτικό είχε γίνει καιρό πριν. Έτσι αποφύγαμε τα χειρότερα (καθυστερήσεις, χαράτσια που δεν ξέρω αν έχουν εφαρμοστεί κ.α.)

Διαγωνιστήκαμε στην κατηγορία Β2 (VHF, ένας σταθμός - πολλοί χειριστές)




Η ομάς δια το field day αποτελείτο υπό τους κάτωθι ραδιοερασιτέχνας:
  • SW1OAN  Αντώνιος Χαζάπης
  • SV1CDY  Γεώργιος Ορφανός
  • SV1EEX  Νικηφόρος Κοντόπουλος
  • SW1NQX  Ευστάθιος Βαρλάμος
  • SV1GSU  Κωνσταντίνος Μωραΐτης 



Τα μέσα εκπομπής που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ένα Yaesu FT-897 με μέγιστη ισχύ τα 20 watt, μια κεραία VHF 5 στοιχείων της Diamond (η ...άχρηστη) και για τροφοδοσία, και εδώ είναι το άξιο αναφοράς, δύο μικρού μεγέθους φωτοβολταϊκά στοιχεία συνδεμένα παράλληλα μεταξύ τους σε ένα solar regulator, και από εκεί σύνδεση και φόρτιση σε μπαταρία UPS 12V 17Ah!! Τοποθετημένα σε ένα βαλιτσάκι αλουμινίου, έτοιμα προς χρήση ανά πάσα στιγμή!! Πραγματικά για συνθήκες "εκστρατείας"! Πάρτο και φύγε που θα λέγαμε αλλιώς. Και όλα αυτά έργο του Αντώνη SW1OAN. Ποιος είπε ότι οι συνάδελφοι SW είναι μόνο φορητάκι και επαναλήπτης; Ιδού η απόδειξη για το αντίθετο!
Και εμένα αυτό το βαλιτσάκι μου άρεσε πολύ, και μου έβαλε ιδέες..... χι χι!





Απο το Σάββατο οι SV1CDY και SW1OAN (οι υπόλοιποι απουσιάζαμε για διάφορους λόγους) είχαν μεταβεί στο παλιό στρατόπεδο της αεροπορίας, πραγματοποιώντας περίπου 25 qso σε 2,5 μόλις ώρες. Η κίνηση πεσμένη μιας και η μέρα (Σάββατο απόγευμα) δεν ενδείκνειται για τέτοιες δουλειές. Ο κόσμος προτιμάει να πάει μια βόλτα ή για μπάνιο στη θάλασσα, παρά να κλειστεί σπίτι ή να πάρει τα βουνά.
Και η Κυριακή μια από τα ίδια!
Κίνηση υποτονική, με ίδιο αριθμό επαφών ίσως και μικρότερο. Οι περισσότεροι σταθμοί από το λεκανοπέδιο. Σταθμοί εκτός Αττικής λίγοι. Γενικώς μάλλον το field day δεν έχει την αποδοχή που θα έπρεπε να έχει σαν θεσμός!
Το τις πταίει, άγνωστο!(;;;)
Αυτό έτυχε και της ανάλογης συζήτησης μεταξύ μας....

Δείτε και το αντίστοιχο άρθρο του SV1CDY για το field day.

Ελπίζω να είμαστε καλά, και του χρόνου να το επαναλάβουμε!
Μέχρι τότε όμως....

Σαλούδος κομπανιέρος!!
73

2 σχόλια:

Γκιώνης είπε...

Λογικο ειναι μετα το σημερινό όλοι να περιμένουμε την παραίτηση σου απο το ΔΣ του ΣΕΡ.

Με καθε εκτίμηση

SV1LKM

Γκιώνης είπε...

Οπως δηλωσα και σε κοινους μας φίλους εισαι απαράδεκτος όλα τα άλλα ειναι περιττά. Όποτε θες να τα πούμε. Όπου θες. Ειναι γεγονός όμως ότι δεν μπορουμε να ανεχτούμε άλλο τις πιρουέτες σου. Αγαπητε και φιλε Κώστα σε παρακαλώ απο τα βαθη της καρδιάς μου όπως άμεσα αναλάβεις τις ευθύνες σου και να αφήσεις την ειρωνία. Ειναι τραγικά αυτά που προσπαθείς ή σε βάζουν να πρεσβεύεις.


Με καθε εκτίμηση

SV1LKM

ΥΓ Δυστυχώς επτωχεύσαμε.