Τον σωστό ραδιοερασιτέχνη δεν τον κάνει το γαμάτο shack, οι 3 πύργοι, οι 10 κεραίες, τα 145.874 qso, οι αμέτρητες DX pedition, τα 25 dxcc και το πιασάρικο blog του, αλλά ο χαρακτήρας του (βασικό!), η αντιμετώπιση των συναδέλφων του (βασικότατο!!), και η βοήθειά του στους άλλους ραδιοερασιτέχνες, ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ!!!
Ονειρεύομαι την ένωση του Ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού κάτω από έναν ενιαίο φορέα, δίχως μίση, πάθη, και γκρίνια!

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ο εξασθενητής σήματος του SV1IUQ

Πριν από αρκετό καιρό, είχα ανεβάσει μια ανάρτηση με την κατασκευή ενός εξασθενητή σήματος για χρήση σε διάφορες εφαρμογές όπως π.χ. το κυνήγι της "αλεπούς! Ο συνάδελφος SV1IUQ που "ψαχνόταν" για μια τέτοια κατασκευή, πελάγωσε αναζητώντας την στο διαδίκτυο. Κάποια στιγμή έπεσε στην συγκεκριμένη ανάρτησή μου, η οποία είναι λεπτομερέστατη, και απλοϊκή για τον οποιονδήποτε.
Ο συνάδελφος, αφού την κατασκεύασε μου έστειλε τις παρακάτω φωτό. Μανιώδης portable qs-ακιας ο ίδιος, θα χρησιμοποιήσει όπως μου είπε την κατασκευή του ειδικά για καλύτερη ακρόαση σε βουνά με έντονη H/M ακτινοβολία, (βλέπε... ραδιοφονιάδες).
Συγχαρητήρια!!







2 σχόλια:

Amateur Radio interest of SV1CDY είπε...

Οι καλές αναρτήσεις, πάντα βρίσκουν τους ανταποκριτές εκείνους για τους οποίους γράφτηκαν και αναρτήθηκαν και ας μην το γνώριζε εκ των προτέρων κανένας από του δυο!

Άξιος κι εσύ, άξιος και ο SV1IUQ, 73

Ανώνυμος είπε...

ενα μεγαλο ευχαριστο, στον εμπνευστη
της σελιδας.
απο εναν αγνωστο,
ενδιαφερουσες κατασκευες.
(ιδεες για το μελον)