Τον σωστό ραδιοερασιτέχνη δεν τον κάνει το γαμάτο shack, οι 3 πύργοι, οι 10 κεραίες, τα 145.874 qso, οι αμέτρητες DX pedition, τα 25 dxcc και το πιασάρικο blog του, αλλά ο χαρακτήρας του (βασικό!), η αντιμετώπιση των συναδέλφων του (βασικότατο!!), και η βοήθειά του στους άλλους ραδιοερασιτέχνες, ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ!!!
Ονειρεύομαι την ένωση του Ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού κάτω από έναν ενιαίο φορέα, δίχως μίση, πάθη, και γκρίνια!

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Ανοιξιάτικο VHF qso party













Σας καλούμε στο ανοιξιάτικο  qso party στα 2m SSB
Ημερομηνία   20/03/11.
Έναρξη 08:00 (UTC) λήξη 12:00 (UTC) περίπου.
Συχνότητες:
144.150 – 144.192MHz
Εκτός των 144.160,   144.170 & 144.180MHz
144.208 – 144.295MHz
144.305 – 144.365MHz
Η συχνότητα των 144.285MHz είναι για κλήσεις με μικρή ισχύ (QRP) <10W.
Η συχνότητα των 144.300MHz χρησιμεύει μόνο για αναγγελία κλήσης και μετάβαση σε άλλη συχνότητα. Π.χ. CQ CQ de SW1XYZ 10 up.
Απαραίτητη προϋπόθεση των QSO η ανταλλαγή του διακριτικού, της αναφοράς λήψης και του QTH locator σας.
Ενθαρρύνουμε όπως πάντα, τη συμμετοχή φορητών σταθμών, τροφοδοτούμενων με μπαταρία και με μικρή ισχύ λειτουργίας.
Η /P λειτουργία βοηθά στην ετοιμότητα των σταθμών αλλά και αποτελεί μία καλή προετοιμασία για το Field Day.
Σκοπός του qso party πέρα από την χαρά της ραδιοεπικοινωνίας, της γνωριμίας νέων φίλων και διάδοσης της /P λειτουργίας, είναι να αυξηθεί η χρήση εκπομπών στα 2μ. και ιδιαίτερα με διαμόρφωση SSB.
Μπορείτε να στείλετε τις qsl κάρτες σας μέσω bureau ή απευθείας στον σταθμό με τον οποίο είχατε επαφή. Για απευθείας αποστολές, στείλτε επιπλέον ένα φάκελο με τα στοιχεία σας στη θέση του παραλήπτη για απάντηση (S.A.E.). Οι κάρτες θα απαντηθούν με τον ίδιο τρόπο που θα παραληφθούν.
Ελάτε στο μεγαλύτερο τεχνολογικό χόμπι. Δώστε το παρόν στις συχνότητες!

Για το Athens QRP Net
SW1JGW – Δημήτρης, SV1GRN – Παναγιώτης
73

τελευταία νέα για το πάρτι:
http://sites.google.com/site/sv1grn/upcoming

4 σχόλια:

Γκιώνης είπε...

Κερνάνε σοκολατόπιτα και λεω να πάω. Αν ερθεις να μου την φας όλη καλυτερα να κατσεις σπιτι. Κωστα ωραιο θα ήταν να βρεθούμε όλοι μαζι. Καλη επιτυχία στα παιδιά και σε εμάς.

Γκιώνης

SV1GSU είπε...

Και σε εμάς;;

Γκιώνης είπε...

Ναι αγαπητε και σε εμας που θα προσπαθήσουμε να παμε στο πάρτι. Αν παμε,όπως πάμε. Ερχεται σύντομα και SY9VHF. Καλα να ειμαστε και όλα να τα ακούμε αρκει η προσπάθεια. Παντως σε καλές και αγνές προσπάθειες δεν λεμε ποτέ όχι

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Πιτα ΣΕΡ undone.

Η κοπή της πίτας του ΣΕΡ θα γινει το Σάββατο 12 Μαρτίου στα γραφεία του συλλόγου και ώρα 1800. Αν θες γραψε κατι μπας και ενημερωθούν άπαντες. Απο παρτυ σε πίτα και απο πιτα σε πάρτυ ρε παιδί μου.
Το τριήμερο λογο χιονιου εγινε πενταήμερη. Σε διαβασα και σε χάρηκα στο 5-9. Και κουρμπαδόρους, και με τον άγγελο στα βουνα και με τον μπάμπη και ολα τα καλα του κόσμου. Απλα ρε κώστα λόγο ύψους να έρχεσαι στα dx μπας και γλιτώσουμε απο την κουβάλα των ιστών. Μονο να κρατάς την κεραία πιστεύω οτι θα φέρουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Γκιώνης.

Καφε δεν ήπιαμε, πίτα θα φάμε.