Τον σωστό ραδιοερασιτέχνη δεν τον κάνει το γαμάτο shack, οι 3 πύργοι, οι 10 κεραίες, τα 145.874 qso, οι αμέτρητες DX pedition, τα 25 dxcc και το πιασάρικο blog του, αλλά ο χαρακτήρας του (βασικό!), η αντιμετώπιση των συναδέλφων του (βασικότατο!!), και η βοήθειά του στους άλλους ραδιοερασιτέχνες, ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ!!!
Ονειρεύομαι την ένωση του Ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού κάτω από έναν ενιαίο φορέα, δίχως μίση, πάθη, και γκρίνια!

Κυριακή, 13 Μαρτίου 2011

Κυριακάτικη Ρ/Ε συνάντηση για …σεμινάριο!


Πριν από μερικές εβδομάδες έφτασε στο αυτί μου η πληροφορία πως κάποιος συνάδελφος από την Θεσσαλονίκη, γνωστός και μη εξαιρετέος, θα ερχόταν στην Αθήνα για κάποιες προσωπικές του δουλειές!
- "Μεγάλη ευκαιρία θα ήταν να τον γνωρίσω και από κοντά", σκέφτηκα και έτσι επικοινωνήσαμε μέσω e-mail στην αρχή και αφού ανταλλάξαμε τηλεφωνικούς αριθμούς, μέσω τηλεφωνημάτων αργότερα.
Η ημερομηνία που θα ερχόταν ο συνάδελφος από τη συμπρωτεύουσα στην πρωτεύουσα, ήταν κάπως … «ανοιχτή». Δηλαδή κάπου μέσα στο Μάρτιο, εκτός απροόπτου.
Οι ημέρες ωστόσο κυλούσαν χωρίς όμως να φτάνει και κάποιο μήνυμα από τον αγαπητό μας επισκέπτη! Ώσπου την προηγούμενη εβδομάδα δέχτηκα ένα τηλεφώνημα! Στην αρχή δεν κατάλαβα ποιος ήταν στην άλλη άκρη του τηλεφώνου. Μια φωνή άγνωστη σε μένα, αφού με καλησπέρισε και με παίδεψε για λίγο, 


ποιος είμαι, ποιος είμαι οέο!» 


τελικά μου αποκάλυψε το όνομά του. Ναι, στην άλλη άκρη του τηλεφώνου ήταν ο …Γιάννης, αλλά προσοχή παιδιά, μην πάει ο νους σας στο ...κακό! Αμέσως διαισθάνθηκα ότι επιτέλους πλησίαζε η ώρα που θα τον γνώριζα και από κοντά! 

- Θα κατέβω Αθήνα για δουλειές, είσαι να βρεθούμε;;”..............
- ‘’ Θέλει και ρώτημα; ‘’
- ‘’ΟΚ, ενημέρωσε και τους άλλους ότι τη Παρασκευή το πρωί θα είμαι «κάτω» και αν μπορούν τη Κυριακή να βρεθούμε να τα πούμε από κοντά.’’

Ένα είναι σίγουρο, πως ό,τι κι αν έχω προγραμματίσει για τη Κυριακή θα το αναβάλω! Τέτοια ευκαιρία δεν ξέρω πότε θα ξαναβρώ! Αφού κανόνισα τα πάντα με τον Γιάννη ενημέρωσα και τους υπόλοιπους φίλους, ως όφειλα!
Έτσι το πρωί της Κυριακής κατά τις έντεκα παρά τέταρτο περίπου, ανέβηκα στο δεύτερο όροφο του πολυκαταστήματος Athens Heart, στο Ταύρο και βρήκα τους δύο πρώτους να έχουν ήδη παραγγείλει το καφεδάκι τους και να έχουν πιάσει τη κουβεντούλα. Ο Γιάννης ο SV1HAG και ο Δημήτρης ο SW1GGW.
Καθώς όμως πήγαινα για να κάτσω στη καρέκλα, άκουσα κάποιον να φωνάζει το όνομά μου και καθώς γύρισα το βλέμμα μου αντίκρισα τον επισκέπτη από την Θεσσαλονίκη να κάθετε σε άλλο τραπέζι περιμένοντας να δει κάποιον γνωστό. Ήταν η πρώτη φορά που βλεπόμασταν! Αφού χαιρετηθήκαμε τον κάλεσα στο τραπέζι των προαναφερθέντων και άρχισα τις συστάσεις. Γιάννη από εδώ ο συνονόματός σου Γιάννης ο SV1HAG και ο Δημήτρης ο SW1GGW.


-Κύριοι από εδώ ο Γιάννης SV2FPU


ο γνωστός και ως "Παπαφούνης", για αυτούς που τον διαβάζουν στο πασίγνωστο πια ραδιοερασιτεχνικό διαδικτυακό περιοδικό, 5-9 report!
Φυσικά τον Γιάννη δεν τον γνωρίζουμε μόνο από το διαδικτυακό περιοδικό, 5-9 report αλλά και από τις ραδιοερασιτεχνικές του δραστηριότητες που δεν περνούν απαρατήρητες!!! 
Τα περισσότερα από 100.000 QSO που έχει στο ημερολόγιο του σταθμού του, μαρτυρούν του λόγου το αληθές!
Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση και που αν μη τι άλλο μαρτυρά και ως ένα βαθμό το χαρακτήρα ενός ανθρώπου, είναι όταν μου είπε:… 


-"είναι μεγάλη η χαρά μου που σε γνωρίζω" … !
-Γιάννη, ‘’ήταν μεγάλη η τιμή για μένα που με έκανες φίλο σου!’’

Τώρα που βρεθήκαμε είμαι σίγουρος πως θα ανταμώσουμε πάλι και μάλιστα πολύ σύντομα!
Στη συνάντηση παρευρέθησαν οι: 
SV2FPUSV1GSUSV1EEX ,SV1EMLSV1HEPSV1AYBSW1NQXSV1HAG με την αρμονική του, SV1CDM,SW1GGWSV1CDY.
Σε αυτό το σημείο θα βάλω τελεία γιατί το περιεχόμενο των συζητήσεων δεν σας αφορά, αν και κάποιοι σίγουρα θα είχαν …φαγούρα, αλλά πολύ απλά θα αφήσω τη φαντασία σας να ταξιδέψει όπου θέλει!

73 -... -.-

SV1GSU, SV2FPU


SV2FPU, SV1CDY


SV1EEX, SV1EML


SV1GSU, SV1CDY, SV2FPU, SV1EML


SV1AYB, SV1GSU, SV2FPU, SV1EML, SW1NQX


SV1EEX, SV1EML, SW1NQX, SV2FPU, SV1HAG, SW1GGW, 
SV1CDM, SV1CDY, SV1HEP, SV1AYB, SV1GSU.


SW1NQX, SV2FPU, SV1HAG


SW1GGW, SV1CDM, SV1CDY, SV1HEP


5 σχόλια:

SV1EML είπε...

ΠΟΛΥ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΚΑΦΕΣ.ΚΑΤΙ ΜΠΕΚΡΗΔΕΣ ΜΑΛΛΙΑΔΕΣ ΜΕ ΚΟΙΛΙΕΣ.ΘΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ!!! χαχαχα
ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΑ ΘΥΜΗΘΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΤΡΙΓΩΝΑ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ
73

ioannis είπε...

Ζηλεύω που δεν ήμουν εκεί...!!!

73s de SV5BYR

http://sv5byr.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Κωστάκη, σαν να ΄χεις παχύνει λίγο μου φαίνεται...
Γρήγορα δίαιτα και κομμένες οι κραιπάλες και τα μπεκροπότια...
Χικ!

SV1GSU είπε...

Σωστά!
Χίκ...

SV2LLJ GIANNIS είπε...

Λοιπόν,τι είχαμε εκεί;προπαρασκευή για κανένα DX spedition Crew;ε;Τυχερούλη!!!!Ο καλύτερος!!Μακράν !!! ¨Ενας είναι ο Παπαφούνης !! Για να δούμε τι σκέφτηκε το ανήσυχο μυαλό του!!! Θα περιμένω με αγωνία...Πραγματικά !!!
73s de SV2LLJ