Τον σωστό ραδιοερασιτέχνη δεν τον κάνει το γαμάτο shack, οι 3 πύργοι, οι 10 κεραίες, τα 145.874 qso, οι αμέτρητες DX pedition, τα 25 dxcc και το πιασάρικο blog του, αλλά ο χαρακτήρας του (βασικό!), η αντιμετώπιση των συναδέλφων του (βασικότατο!!), και η βοήθειά του στους άλλους ραδιοερασιτέχνες, ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ!!!
Ονειρεύομαι την ένωση του Ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού κάτω από έναν ενιαίο φορέα, δίχως μίση, πάθη, και γκρίνια!

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Μήπως να το ψάξουμε λίγο?

Μετά από τα τελευταία γεγονότα, της επείγουσας αναζήτησης αίματος από συναδέλφους ραδιοερασιτέχνες που το έχουν ανάγκη λόγω κάποιας επέμβασης ή για άλλο λόγο, νομίζω πως είναι ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ η δημιουργία τράπεζας αίματος για τους Έλληνες ραδιοερασιτέχνες! Καλό το χόμπι μας, οι κατασκευές μας, οι αποδράσεις στα βουνά για κάποιο event, τα qso, τα βραβεία κτλ. αλλά τη δύσκολη ώρα τι??
Γιατί να τρέχουμε πανικόβλητοι, όταν εμείς ή κάποιος φίλος μας έχει την ανάγκη ακόμα και για δύο φιάλες αίμα;

Προτείνω λοιπόν τη δημιουργία τράπεζας αίματος από κάποιο φορέα ή σύλλογο.
Δεν έχει σημασία ποιος θα είναι αυτός, αρκεί να καλύπτει ΟΧΙ μόνο τα μέλη του, αλλά όλους τους Έλληνες ραδιοερασιτέχνες! Να λείπουν δηλαδή τα κουλά τύπου:
"Εμείς καλύπτουμε μόνο τα μέλη μας"!! 
Όλοι είμαστε το ίδιο, και διακρίσεις δεν πρέπει να υπάρχουν! Επίσης η τράπεζα θα μπορούσε να έχει τη δυνατότητα να καλύπτει και τους συγγενείς μας, πρώτου βαθμού! (Σύζυγο, παιδιά, γονείς, αδέρφια)
Έτσι σε περίπτωση που θα έχουμε αιμοδοσία, εκτός από εμάς, κίνητρο για να ενισχύσουν την τράπεζα θα έχουν και κάποιοι δικοί μας άνθρωποι. 

Το είχα ψάξει στο παρελθόν, και έμαθα τα ακόλουθα: 
  • Κάνεις ένα αίτημα σε κάποιο κρατικό νοσοκομείο.
  • Το νοσοκομείο στέλνει μετά από ραντεβού, ιατρικό επισκέπτη στο χώρο του ενδιαφερόμενου για τα περαιτέρω.
  • Σε περίπτωση αποστολής από το νοσοκομείο κινητής μονάδας αιμοληψίας, θα πρέπει από πριν να υπάρχει ενδιαφέρον από τουλάχιστον 20 άτομα. Αλλιώς η αιμοδοσία θα γίνεται κατευθείαν στο νοσοκομείο που μπορούμε. 
  • Δεν χρειάζεται να πάμε στο νοσοκομείο που έχει δημιουργηθεί η τράπεζα. Αρκεί όμως εκεί που θα πάμε, να αναφέρουμε το όνομα του νοσοκομείου, και για ποια τράπεζα πρόκειται (πχ τράπεζα Ελλήνων ραδιοερασιτεχνών). 
  • Το νοσοκομείο κρατά το 30% των φιαλών. Είναι πολιτική σχεδόν όλων των νοσοκομείων. Το υπόλοιπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την διαχειρίστρια αρχή (ένωση, σύλλογος) κατά βούληση.
  • Η τράπεζα χορηγεί στον ενδιαφερόμενο συγκεκριμένο αριθμό φιαλών (δεν θυμάμαι πόσες, νομίζω μέχρι 5-6). Αν χρειαστούμε παραπάνω, το ψάχνουμε μόνοι μας. 
Αν όλα τα παραπάνω μας βρίσκουν σύμφωνους και μας συμφέρουν, που δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς, τότε ας το προχωρήσουμε! Πρέπει κάτι τέτοιο, να το αγκαλιάσουμε όλοι μας. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, το αντίθετο μάλιστα.

73

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Oλα τα παραπάνω με βρίσκουν σύμφωνο και μας συμφέρει. Αρα ας το προχωρήσουμε. Σου εύχομαι
Χρόνια Πολλά,Καλα Χριστούγεννα υγεία σε όλους, αγάπη σε όλους και ελπίδα για όλους.

SW1GGW

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά ψηλέ,ότι καλύτερο για το 2011 και να προσέχεις τις κακές παρέες!!!

73 Cuckoo

SV1GSU είπε...

Επίσης, και... αντ' εύχομαι!

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΟΤΕΧΝΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΝΑ ΣΤΑΘΗ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ.
ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΝ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ Α΄ΒΑΘΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ!
ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΙΡΑΜΟΛΑ

SV1GSU είπε...

Συμφωνώ. Και αυτή την... ιδιαίτερη ανταπόκριση τη γνώρισα από κοντά! Καλή κοπέλα, αλλά μακριά από μας!
Η αδιαφορία και ο ωχαδερφισμός που μας διακατέχει, πολλές φορές γυρίζει εις βάρος μας. Και σε μια τέτοια ανάγκη, συμβαίνει να έχουμε βρεθεί λίγο ως πολύ, οι περισσότεροι από εμάς.

SV2LLJ GIANNIS είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΓΩΙΣΤΕΣ!!!ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ !!!ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝΕ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝΕ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΑΕΙ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΑΙΜΑ!!!ΚΡΙΜΑ ΜΑΣ!!!ΚΑΠΟΤΕ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΑΥΤΑ ΚΩΣΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΟΛΟΙ ,ΜΑ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΑ!!!ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!
73 de SV2LLJ