Τον σωστό ραδιοερασιτέχνη δεν τον κάνει το γαμάτο shack, οι 3 πύργοι, οι 10 κεραίες, τα 145.874 qso, οι αμέτρητες DX pedition, τα 25 dxcc και το πιασάρικο blog του, αλλά ο χαρακτήρας του (βασικό!), η αντιμετώπιση των συναδέλφων του (βασικότατο!!), και η βοήθειά του στους άλλους ραδιοερασιτέχνες, ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ!!!
Ονειρεύομαι την ένωση του Ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού κάτω από έναν ενιαίο φορέα, δίχως μίση, πάθη, και γκρίνια!

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

GR PSK!

Ένα Ελληνικό πρόγραμμα, από ένα καταξιωμένο Έλληνα συνάδελφο τον Γιάννη Πέτροβα SV1HAG, λάτρη των ψηφιακών διαμορφώσεων, και δή των psk31 kai psk63.
Το GR PSK, γεννήθηκε στο μυαλό του πολυμήχανου και αυτοδίδακτου προγραμματιστή Γιάννη. Τον είχα γνωρίσει τυχαία για πρώτη φορά στον αέρα, όταν είχε βγει για δοκιμή psk31, και ανταλλάξαμε απόψεις για το psk. Ήταν ο πρώτος καιρός που ο συνάδελφος δοκίμαζε το "βρέφος" τότε, νέο του πρόγραμμα!
Από τότε το πρόγραμμα αναβαθμίστηκε προς το καλύτερο. 
Αυτό που μου έκανε εντύπωση όταν κατέβασα και εγκατέστησα το πρόγραμμα, ήταν ότι το GR PSK άκουγε και αποδιαμόρφωνε πολύ καλύτερα από το πασίγνωστο Logger32!!
Σε κατ 'ιδίαν συνάντησή μας, ο Γιάννης μου εκμυστηρεύτηκε πως ετοιμάζει και άλλα ...καλούδια! Στο blog αλλά και σε μια άλλη ιστοσελίδα του Γιάννη, εκτός από τις λεπτομέρειες για το εν λόγω πρόγραμμα, θα βρείτε και άλλα χρησιμότατα ραδιοερασιτεχνικά προγράμματα, κατασκευές και σχέδια, όλα "παιδιά" του! Δυστυχώς για άλλη μια φορά, άλλος ένας Έλληνας ραδιοερασιτέχνης που δεν προωθείται όσο χρειάζεται έτσι ώστε να γίνει γνωστό το έργο του πανελλαδικώς, γιατί όχι και ...παγκοσμίως! Καλές οι "αλλοδαπές" προσπάθειες, αλλά οι δικές μας ίσως είναι καλύτερες! Νομίζω πως είναι καθήκον μας να κάνουμε τέτοιες προσπάθειες γνωστές στο χώρο του ραδιοερασιτεχνισμού!

73

ΥΓ: Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες!
Πάντως εκτός από το Σπύρο, γιορτάζουν και ...άλλοι σήμερα.

2 σχόλια:

Amateur Radio interest of SV1CDY είπε...

Το θετικό είναι πως ο Γιάννης έχει τις … κεραίες του σηκωμένες συνεχώς και ακούει τις εκκλήσεις μας. Ως εκ τούτου το αποτέλεσμα είναι οι συνεχείς αναβαθμίσεις του λογισμικού, με πιο πρόσφατη αυτή της προσθήκης του χάρτη! Μπράβο Κώστα για την παρουσίαση.

Πολλά 73.

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιάννης είναι άξιος συγχαρητηρίων του εύχομαι καλές επιτυχίες.
Αποδιαμορφώνει καλύτερα από το logger32 μάλλον επειδή χρησιμοποιεί ανώτερη μηχανή (engine).
Επιπλέον οι συμβουλές που δίνει για την καθαρή εκπομπή σήματος είναι πολύ χρήσιμες και καλό είναι να τις εμπεδώσουμε.
73