Τον σωστό ραδιοερασιτέχνη δεν τον κάνει το γαμάτο shack, οι 3 πύργοι, οι 10 κεραίες, τα 145.874 qso, οι αμέτρητες DX pedition, τα 25 dxcc και το πιασάρικο blog του, αλλά ο χαρακτήρας του (βασικό!), η αντιμετώπιση των συναδέλφων του (βασικότατο!!), και η βοήθειά του στους άλλους ραδιοερασιτέχνες, ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ!!!
Ονειρεύομαι την ένωση του Ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού κάτω από έναν ενιαίο φορέα, δίχως μίση, πάθη, και γκρίνια!

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Χιόνια, χιόνια και πάλι χιόνια!!

Ένα καλό τετραημεράκι απόδρασης από το λεκανοπέδιο της ...Αφρικής αυτές τις μέρες ήταν ότι έπρεπε!
Παρόλο που υπήρχε από καιρό προγραμματισμένο χειμερινό γουρουνο-πάζαρο...hi hi (hamfest), η μαμά φύση με καλούσε, και εγώ την προτίμησα γιατί άλλη ευκαιρία δεν θα είχα στο άμεσο μέλλον! Έτσι πήραμε το δρόμο οικογενειακώς για το χιονισμένο νομό Ιωαννίνων. Ο φίλος μου ο Ανδρέας SV1GZM/6 με τα της xyl Ματίνας, μας περίμενε πως και πως. Τα Γιάννενα αυτή την εποχή είναι πανέμορφα! Βόλτες στη γιορτινά ντυμένη πόλη και παραλίμνιος ζεστός καφές, ήταν ότι έπρεπε! Άσε ...αναγνώστη μου που το είχε στρώσει και μέσα στο κέντρο της πόλης, αυτό που το πας; Τα τριγύρω βουνά κάτασπρα και η θερμοκρασία το βράδυ της περασμένης Πέμπτης έπεσε στο -2C.

Το Μιτσικέλι βαμμένο άσπρο

Το μενού περιλάμβανε και βόλτα στα φοβερά και τρομερά Ζαγοροχώρια!!
Μονοδέντρι, Τσεπέλοβο, Αρίστη, Μεγάλο και Μικρό Πάπιγκο κτλ με μπόλικο χιονάκι! ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ....

Στο δρόμο για Αρίστη, Πάπιγκο

Τα πιτσιρίκια το υπερευχαριστήθηκαν!!
Να τρως ζεστή φασολάδα, (και όχι μόνο) με ζυμωτό χωριάτικο ψωμί, να πίνεις ντόπιο κρασάκι, και να έχεις τη Γκαμήλα από πάνω σου χιονισμένη, άγρια, μουντή και επιβλητική, πω πω βρε παιδί μου άλλο πράγμα!


Βλέπεις τη Γκαμήλα (Τύμφη) από πάνω σου, και κλ....εις μέντες!!


Το βεραμάν χρώμα του Βοϊδομάτη; 

.....Άπαιχτο!!!

Το Πάπιγκο χιονισμένο. Και από πίσω η Γκαμήλα! 
Είπατε κάτι;;;

Δεν τα φτιάχνουν πια έτσι!!
Το ακουστικό το έχει η κόρη μου (17 μηνών)
Γυναίκα δεν είναι;
Από πίσω διακρίνεται το... παρόν.

Εικόνες που δεν τις βλέπουμε στις μεγάλες πόλεις.


Εεε φυσικά με τέτοιο όμορφο τοπίο ολόγυρα, τα ραδιοερασιτεχνικά περνούν σε δεύτερη μοίρα! 
Τι δεύτερη δηλαδή, τριτοτέταρτη θα έλεγα καλύτερα....
Ένα μικρό συμμάζεμα στις κατευθυνόμενες κεραίες που χρησιμοποιεί ο Ανδρέας για τις δορυφορικές επικοινωνίες του, και κάποιες λίγες δοκιμές εκεί. Επίσης και η κατασκευή μιας κατευθυνόμενης 5 στοιχείων για τα VHF, για χρήση στα τοπικά repeater γιατί όχι και simplex, από το χωριό του Ανδρέα που βρίσκεται 70 χλμ βόρειο-βορειοδυτικά από τα Ιωάννινα. Το χωριό του, άλλος μικρός παράδεισος, δυσπρόσιτο και απομονωμένο βρίσκεται στα Ελληνοαλβανικά σύνορα με πολλά και ψηλά βουνά γύρω του, (Τύμφη 2500μ, Σμόλικας 2650μ, Γράμμος 2550μ) και η πρόσβαση από το mobile αδύνατη. Η χρήση μιας κατευθυνόμενης κεραίας επιβάλλεται... Για τις δύσκολες ώρες, αλλά και για συντροφιά πλαϊ στο τζάκι με πομποδέκτη ανοιχτό, και... κάστανα, πατάτες στο ασημόχαρτο, παϊδάκια, ξανά κρασί και ψωμάκια στη σχάρα! Άλλο να σας το λέω, και άλλο να το βλέπετε!!!
Απόλαυση...

Καλές Γιορτές σε ΟΛΟΥΣ!
73

8 σχόλια:

Amateur Radio interest of SV1CDY είπε...

Η αλήθεια είναι πως μας έλειψε η παρέα σου Κώστα, αλλά όπως έχω ήδη εξηγήσει, αν είχα κι εγώ παρόμοια πρόταση σαν τη δική σου, σίγουρα θα επέλεγα να κάνω αυτό που έκανες κι εσύ!!! + + + δαγκωτό μάλιστα!

Καλώς ήρθατε στη πόλη των σκουπιδιών, των απεργιών … δηλαδή στη πραγματικότητα!

Βλέποντας τις φωτογραφίες που έχεις αναρτήσει δε σου κρύβω πως … σε ζηλεύω που είδες και περπάτησες σε τόσο όμορφα μέρη! Να είστε καλά και να εκδράμετε εκ νέου το συντομότερο δυνατό.

Αυτή η μαύρη συσκευή που μοιάζει με τηλέφωνο τι είναι; Μήπως τελικά είναι τηλέφωνο και μάλιστα είναι αυτό που χρησιμοποίησες όταν μου τηλεφώνησες;

73

SV1GSU είπε...

Τηλέφωνο είναι, αρχαιολογικής προέλευσης! Με μανιβέλα....
Σαν του στρατού...

Γκιώνης είπε...

Παντως κωστη για τις εορτές ενα καλό δώρο που θα μπορούσες να κανεις στην μικρή είναι η Sindy. Και ετσι να αφησει στην ακρη τα τηλεφωνα. Τα εχω γυρίσει αυτά τα μέρη πολλές φορές και πραγματικά ειναι υπέροχα. Ραντεβού του χρόνου για την δρακόλιμνη?

SV1GSU είπε...

Δρακολίμνες θέλεις να πεις! 2-3 είναι αν δεν κάνω λάθος. Θα πάω και εκεί κάποτε, το έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου. Καλές γιορτές.

Amateur Radio interest of SV1CDY είπε...

Όποτε θες Κώστα πάμε παρέα στις Δρακολίμνες. Θα πάρω και το τουφέκι μαζί μου να πάμε για … κυνήγι! Θα πιάσουμε πολλά πετούμενα, με το hi, hi! Έως τότε θα έχω μάθει να στήνω πολύ καλά και … ξόβεργες. Που ξέρεις μπορεί να πιάσουμε κανένα «βούρλο» και με αυτές!

73 φίλε Κώστα, καλά Χριστούγεννα σ’ εσένα και σε όλη την οικογένειά σου.

Unknown είπε...

Δεν πρόλαβες να πάρεις το δώρο των Χριστουγέννων και τό΄φαγες πάνω στα παλιόβουνα. Θα βάλεις επιτέλους καμιά κεραία? Χρόνια πολλά σε όλους. Καλά Χριστούγεννα.

Amateur Radio interest of SV1CDY είπε...

Έχω την αίσθηση πως πήγε για αναγνώριση! Τώρα πλέον υποψιάζομαι από που θα βγεί στο επόμενο ... fielday!
Χαλάλι το δώρο.

Καλά Χριστούγεννα να έχουμε όλοι, 73

Γκιώνης είπε...

Παιδιά χρονια πολλα και καλά με υγεία και οικογενειακη ευτυχία για όλους.

Sv1cdy από τα βαθη της καρδιας μου καλη ανάσταση.