Τον σωστό ραδιοερασιτέχνη δεν τον κάνει το γαμάτο shack, οι 3 πύργοι, οι 10 κεραίες, τα 145.874 qso, οι αμέτρητες DX pedition, τα 25 dxcc και το πιασάρικο blog του, αλλά ο χαρακτήρας του (βασικό!), η αντιμετώπιση των συναδέλφων του (βασικότατο!!), και η βοήθειά του στους άλλους ραδιοερασιτέχνες, ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ!!!
Ονειρεύομαι την ένωση του Ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού κάτω από έναν ενιαίο φορέα, δίχως μίση, πάθη, και γκρίνια!

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Τι είμαστε? Ραδιοερασιτέχνες ή bloggers

Τελικά το να γράφουμε o ένας εναντίον του άλλου, μας έχει κάνει να ξεφεύγουμε από τον πραγματικό ρόλο μας, αυτόν του ραδιοερασιτέχνη, και μας κάνει απλά καφροbloggers! Με αφορμή διαφόρων αναρτήσεων από μεριάς συναδέλφων μου, εναντίων των ...πάντων, νομίζοντας πως είναι ή θα γίνουν troktikoi, προσπαθώντας και αυξήσουν τον αριθμό των επισκεπτών-πελατών-αναγνωστών τους, από τον παρών χώρο δεν θα ξαναγραφτεί τίποτα εναντίον κανενός συναδέλφου μου, ακόμα καν ούτε υπονοούμενο! Απλά γιατί δεν θέλω να υπονομεύσω, να ειρωνευτώ αλλά και ούτε να θίξω κανέναν. Τους Σέβομαι όλους είτε συμφωνώ είτε διαφωνώ μαζί τους. Θα συνεχίσω με κατασκευές, με διάλογο σε διάφορα θέματα, με καυτηριασμό των "στραβών" που θα εντοπίζω στο χώρο μας, και με άσχετες αλλά χιουμοριστικές αναρτήσεις. Αν κάποιος θίχτηκε από κάτι που έγραψα, ή από κάτι που νομίζει ότι ήταν γι αυτόν, τότε οφείλω να διορθώσω. 
Γιατί δεν γουστάρω να είμαι ψυχραμένος με κανέναν!  
Να συμπληρώσω πως όλα τα παραπάνω δεν θα ισχύσουν, σε περίπτωση που δεχτώ προσωπική επίθεση, άμεσα ή έμμεσα. Επίσης και ανώνυμα σχόλια εναντίον συναδέλφων, δεν θα γίνονται αποδεκτά!
Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ από τους ..."σχολιαστές" hi hi
Όποιος θέλει να συνεχίσει με προσωπικές επιθέσεις, με ίντριγκες, μυστήριο, ειρωνείες (και καλά στα πλαίσια του χιούμορ) δολοπλοκίες, μπινελίκια κτλ 
ας γίνει ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ και ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ σε άλλες "πολιτείες"!


73 & 88

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τον σωστό ραδιοερασιτέχνη δεν τον κάνει το γαμάτο shack, οι 3 πύργοι, οι 10 κεραίες, τα 145.874 qso, οι αμέτρητες DX pedition, τα 5 dxcc και το πιασάρικο blog του, αλλά ο χαρακτήρας του και η μετάδοση των γνώσεών του στους άλλους, ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ!!! ....


Μακάρι να το εφαρμόζαμε όλοι μας και όχι εμείς είμαστε και κανένας άλλος, εμείς είμαστε που τα ξέρουμε όλα ..και αν τυχόν κάποιος μας θίξει εμάς η τους κολλητούς μας ορμαμε να τον κατασπαράξουμε .Ο Σωστός ραδιοερασιτέχνης πάνω από όλα είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Δυστυχώς σήμερα είμαστε blogers παρά συνάδελφοι μεταξύ μας. Αν τυχόν ρωτήσεις κάτι που για αυτούς μπορεί να είναι ευκολονόητο μα για σένα δύσκολο ορμαν με ειρωνείες να σου σπάσουν τα φτερά.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ με πικρανε η ζωή μακρυα θα φυγω ενα πρωι να ανεβω σε ενα αεροπλανο να δω τον κοσμο από κει πανω. Οταν κοιτας απο ψηλά μοιαζει ο κοσμος ζωγραφια. Τι σε τσιμπησε τωρα δεν μπορω να καταλάβω πάντως εγω θα σε διαβάζω και θα ακούω το ομορφο ραδιακι σου με ευχαριστηση.

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

Εχω τεραστιο προβλημα με το υψος σου και δεν μου αρεσει να στραβολαιμιάζω όταν πέρνεις το λογο. Παράγγειλα λοιπόν παπουτσάκια με έξτρα τακουνακι για να τα πουμε καποια φορα στα ισια. Εγω κοντος δεν ειμαι απλά εσυ εισαι θεόρατος. Ετσι.......


Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

Σωστός!!!!!!
SV2LLJ

Ανώνυμος είπε...

LLJ φιλιά πολλα υγεία και καλά μικρόφωνα. Πραγματικά μακάρι να μπορούσαμε ολοι μαζι να ακουγόμασταν παντού για πάντα. Πρωτα είμαστε άνθρωποι μετά έχουμε οικογένεια και μετά προσφέρουμε τη χαρά μας στους άλλους. Εμεις και οι αλλοι προχωράμε μπροστά. Παιδιά είναι δύσκολα τα πράγματα και λυπαμαι που σας το λέω αλλά διχόνοιες δεν χωρούν.

με απέραντη αγάπη


Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΔΑΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΦΕΡΟΝΤΑΣ.

ΔΑΝΑΗ

Ανώνυμος είπε...

Οταν δεξια στα Ραδιοερασιτεχνικά blog εχεις ατομα τα οποια ο ενας αποκαλει σκουλικια Ραδιοερασιτεχνες με προσφορα στο χομπυ
30-50 χρονια, ο άλλος κατηγορεί με προσωπικες επιθέσεις ειρωνείες
Ιντριγκες κτλ από τον τελευταιο Ραδιοερασιτεχνη εως Προεδρους και
Γραμματεις Ραδιοερασιτεχνικων συλόγων.
Εσυ από το BLOG σου ΒΟΗΘΑΣ την ανάγνωση αυτων των «BLOG» εισαι και εσυ συνυπεύθυνως.

Δανάη

ΥΓ
«Θέλουμε να πείσουμε και να δείξουμε σε αυτους τους BLOGER ότι δεν υπάρχει καμία στήριξη για το σχέδιό τους , από την κοινωνία των ραδιοερασιτεχνών και ότι όποιο μέτρο έχουν λάβει μέχρι στιγμής είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που θα έπρεπε να κάνουν».

The one with no shadow είπε...

Και τουλάχιστο, οταν κάποιος αρθρώνει 2 λέξεις επώνυμα, μπορεί να τον κρίνεις, να οριοθετήσεις την στάση την δική σου, να του προσάψεις τα μεμπτά.

οταν κρυμμένος πίσω απο τον μανδύα της ανωνυμίας του διαδικτύου, βγαίνει και εξαπολύει αβάσιμους μύδρους προς πάσα κατευθυνση, πώς να τον αναχαιτήσεις;

Ας προσέχουμε καλή μου "Δανάη" τι γράφουμε, γιατι μπορεί να μας γυρίσουν μπούμεραγκ.

Σίγουρα δεν συμφωνώ με την στάση ορισμένων που αρέσκονται να κρύβονται πίσω απο τον μάυρο μανδύα του ιντερνετ αφήνοντας μόνο το δεικνύων ψηφίο τους να περισσέυει,

αλλά ακόμα χειρότερα δεν επιτρέπω σε κανέναν να δείχνει προς την κατευθυνση που βρίσκομαι εγω εξαπολύωντας χαρακτηρισμους, ποσο μάλλον σε ανώνυμους.

οσο για τα "σχέδια" δικό μου σχέδιο ειναι η επιτευξη των κοινών στόχων του ραδιοερασιτεχνισμου, που θα τους βρείς εδώ.


"Ο Κώδικας του Ερασιτέχνη

Α΄ Ο Ερασιτέχνης είναι ευγενικός.

Ποτέ δε χρησιμοποιεί τον “αέρα” για να διασκεδάσει σε βάρος των άλλων. Δεν ξεχνά την εγγύηση που έδωσε γι’ αυτόν ο σύλλογός του στο Κράτος και στην κοινωνία.

Β΄ Ο Ερασιτέχνης είναι νομοταγής.

Οφείλει τη νομιμότητά του στο σύνολο και εμμένει σ’ αυτή για να μην το εκθέσει.

Γ΄ Ο Ερασιτέχνης είναι προοδευτικός.

Ο σταθμός του είναι κατασκευασμένος σύμφωνα με τις εξελίξεις της επιστήμης, κατασκευασμένος καλά και αποδοτικός. Οι εκπομπές του είναι “καθαρές” και σύμφωνα με όλους τους κανόνες.

Δ΄ Ο Ερασιτέχνης είναι εγκάρδιος.

Αργό και υπομονετικό χείρισμα, όποτε ζητείται, φιλικές συμβουλές προς τον αρχάριο, υποστήριξη και συνεργασία για τα ενδιαφέροντα των άλλων. να τα χαρακτηριστικά σημεία του ραδιοερασιτεχνικού πνεύματος.

Ε΄ Ο Ερασιτέχνης είναι ορθολογιστής.

Ο ραδιοερασιτεχνισμός είναι το χόμπι του, ποτέ δεν το αφήνει να βλάψει κάποιο από τα καθήκοντά του προς την οικογένειά του, την εργασία του, το σχολείο του ή την κοινωνία.

ΣΤ΄ Ο Ερασιτέχνης είναι πατριώτης.

Οι γνώσεις του και ο σταθμός του είναι πάντοτε έτοιμα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Πατρίδα και στην κοινωνία."


απο εδώ και πέρα, σε όποιο αρθρο και να εναντιωθείτε θα με βρείτε απέναντι.

στην διάθεσή σας για εξηγήσεις

73

Amateur Radio interest of SV1CDY είπε...

Κώστα, απ’ ότι αντιλαμβάνεσαι κάποιοι, γνωστοί και μη εξαιρετέοι (όχι όμως γνωστικοί), έχουν αναγάγει ακόμα και τα ιστολόγιά τους σε … ΕΙΔΙΚΑ (ΚΑΙ ΛΑΪΚΑ) ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!
Εδώ συμβαίνουν ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ κατά του ρ/ε και όσο και να θέλουμε να δείξουμε καλή πίστη, όσοι αντέχουν κάτι τέτοιο, δε είναι δυνατόν να κάνουμε και τα στραβά μάτια, για να μη δυσαρεστήσουμε στη τελική, τον ένα!

«ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ» ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ! ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΧΗ!!!

ΥΓ. Όσο έχεις ιστολόγιο, θα είσαι υπό … διωγμό! Αυτό αποφάσισε ο … ένας!
Όσο παρουσιάζεις κατασκευές μέσα από αυτό, θα είσαι υπό … διωγμό! Αυτό αποφάσισε ο … ένας!
Όσο δεν δηλώνεις υποταγή, στον ένα, θα είσαι υπό … διωγμό! Αυτό αποφάσισε ο … ένας!

Πολλά 73 και καλή δύναμη σε όλους τους υγειώς σκεπτόμενους ρ/ε.

takis perreas είπε...

"Δανάη", τα κάνω κι εγώ αυτά που λες επί πολλώ και επί μακρόν.
Επώνυμα, φωναχτά και ξεκάθαρα!
Πιο είπαμε ότι είναι το ονοματάκι σου κοριτσάκι μου?
Ε?

Γιάννη μην ασχολείσαι και μην χάνεις τον χρόνο σου.
Το λινκ μου δεξιά είναι και ποτέ δεν έχω αρνηθεί τον διάλογο.
Ειδικά όταν ξέρω τον συνομιλητή μου.
Από εκεί και μετά, οι γνώμες είναι σαν τις έδρες.
Κάποιοι τις έχουν μεγαλύτερες!

Κώστα με συγχωρείς για την σπατάλη χώρου και χρόνου.

Ανώνυμος είπε...

sv3auw σε παρακαλώ όπως αμεσα αποκαταστησετε τα λινκ με τον κωστα και αφηστε τα χαζα.
cdy ασε τα σχολια και προχώρα. Οταν ασχολείσαι με πιτουρα σε τρων και οι κότες.
Ολοι μας εχουμε κανει λάθη και έχουμε ανταλλάξει σχόλια που σίγουρα δεν μας εκπροσωπούν. Ο μαχητής στο στιβο μαχης φαίνεται και όχι στα σαλόνια των μπλογκσ.
Τώρα για την δανάη μην στενοχωριέστε μεγαλοκοπέλα είναι, στο ραφι εχει ξεμείνει μπορειτε να καταλάβετε. Στο στίβο θελω να σας ακούω και αφήστε τα πικρόχολα. Σιγα την μεγάλη χώρα και τους πολλούς άγνωστους. Τα μπλόγκς είναι συμπληρωματικά και βοηθητικά σε κάποιες ενέργειες και ουχι προς ξεκατίνιασμα. Δεν ανήκω σε ομάδες, δεν εκφράζω γνώμη για άλλους.

Ευχαριστώ και πάλι τον κωστα για το όμορφο μπλογκ που έχει δημιουργήσει όπως και για τον χώρο που μας δινει να εκφραζόμαστε. Επίσης και ο CDY και ο AUW κάνουν παρόμοιες προσπάθειες με αρκετούς αναγνώστες όλοι σας. Καλή εβδομάδα λοιπόν.

Γκιώνης

SV1GSU είπε...

Άγνωστε ...φίλε, δεν γνωρίζω τι παίζει μεταξύ HER, Αντρέα και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων! Τώρα αν μας ενώνει κάτι με το
(σ.σ. CDY) αν είμαστε δολοπλόκοι, αν είμαστε συνομότες κ.α. αυτό μόνο στα σενάρια της επιστημονικής σου φαντασίας υπάρχει. Πάντως σε χαίρομαι, γιατί διαβάζεις πολύ... Γκέμπελς! Ωραία διλλήματα θέτεις! Όμως, αν θέλεις να γράψεις κάτι εναντίον ενός συναδέλφου σου, σου δίνω τρεις επιλογές:
Α) Γράψτο επώνυμα.
Β) Γράψτο αλλού.
Γ) Δεν θέλω να συμμετάσχω σε καμία αντιπαράθεση και με κανέναν.
Βρείτε τα μόνοι σας.

Πως σου φαίνομαι ε;;

SV1GSU είπε...

Αυτό για το ανώνυμο σχόλιο που έλαβα, ΟΧΙ για το Γκιώνη, μην παρεξηγηθώ κιόλας

SV1GSU είπε...

Και δεν έχω κανένα πρόβλημα Γκιώνη μου να βάζω το λινκ στο blog-ακι μου, οποιουδήποτ άλλου blog. Μάλλον άλλοι δεν μας θέλουν πια, δεν τους κάνουμε!
Κρίμα...

SV1GSU είπε...

Πάντως άν αλλάξουν γνώμη, εδώ είμαστε

SV1GSU είπε...

Ανώνυμε φίλε-οι, σου-σας ξαναλέω πιο ευγενικά αυτή τη φορά, πως άμα δεν τη δημοσιεύει ο CDY την ανάρτηση που του στέλνεις-ετε, πρόβλημά του. Εμένα τι με ανακατεύεις-ετε δεν καταλαβαίνω.
Τις τρεις επιλογές που σου-σας έδωσα, τις διάβασες-ζετε παραπάνω. Γιατί με κουράζεις-ζετε??

SV1GSU είπε...

Παιδιά, το τι γράφει ο κάθε ένας στο blog του είναι δική του υπόθεση. Φίλε Γκιώνη (αν είσαι πραγματικά)
και ανώνυμε 2 Δεκεμβρίου 2010 10:35 π.μ. Όσο για τον Τάκη, δεν έχω να πω κάτι άλλο. Του τα έχω πει πολλάκις!
Αλλά θα ήθελα από εδώ και πέρα κοσμιότερους χαρακτηρισμούς. Λέξεις όπως "παρόλες" "αχρείος" κ.α. τις γράφουν αλλού για να ανεβάσουν τα "νούμερα" ακροαματικότητας. Έχω να ασχοληθώ με σοβαρότερα πράγματα, όπως να φτιάξω φρουτόκρεμα στην κόρη μου. Θα με φάει ζωντανό!!

Καλημέρα σας...

SV1GSU είπε...

Λυπάμαι πάντως αν διαγράφω κάποια σχόλια. Επιβάλλεται!

SV1GSU είπε...

Καμιά κατασκευή θα δούμε επιτέλους? Όλο με τις φαγωμάρες των συλλόγων και των μελών τους ασχολούμαστε! Με άχρηστες και πολλές φορές άδικες εμμονές κάποιων, με αυξήσεις ακροαματικότητας, με blog του ...λου,
κ.τ.λ. Νομίζω πως αρκετή δημοσιότητα δίνουμε σε όλους αυτούς τους τύπους, που το μόνο που θέλουν είναι να φανούν, δημιουργώντας το μπάχαλο μεταξύ των ραδιοερασιτεχνών

Ξανά καλημέρα σας

Ανώνυμος είπε...

Γραψε καμια συνταγουλα για φρουτόκρεμα βρε παιδί μου να αυξηθεί το κοινό σου και η ακροαματικότητα.

Καλημέρα σε όλους

Γκιώνης

SV1GSU είπε...

Πέρνουμε ένα χαλκοσωλήνα, ένα μπόϊλερ, ένα καυστήρα, και έναν κυκλοφορητή και έτοιμη η συνταγή μας!
Ωχ! λάθος.
Λοιπόν, μισή μπανάνα, μισό μήλο, αν είναι μικρό το βάζουμε όλο, χυμό από μισό πορτοκάλι, μισό αχλάδι, 3-4 μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου (διαχρονική αξία). Όλα μαζί αφού τα κόψουμε σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε στο multi, ανακατεύουμε και έτοιμη η εγκατάσταση!
Ωχ πάλι λάθος, η συνταγή ήθελα να πω ....hi hi

SV1GSU είπε...

Τάκη, δεν δημοσιεύω τίποτα από αυτά που γράφεις! Γιατί θέλεις να οικειοποιήσαι πάντα αυτά που γράφω, αυτό δεν το έχω καταλάβει. Και το συγκεκριμένο σχόλιο κατέβηκε. Εσύ πότε θα κατεβάσεις όλα αυτά που γράφεις κατά καιρούς για συναδέλφους σου? Αλλά δεν μας αφήνει ο εγωισμός μας να σκεφτούμε λογικά και με σύνεση μου φαίνεται. Γράφεις λοιπόν και ΕΣΥ ανώνυμα, κατηγορώντας και εμένα και άλλους, και μας το παίζεις ότι εγώ πάντα υπογράφω αυτά που λέω. Συγνώμη που θα στο πω, αλλά λες μπούρδες. Και δεν με νοιάζει τι έχεις σώσει και τι όχι. Και την οικογένειά μου να την αφήσεις ήσυχη, στο λέω με ήρεμο τρόπο! Τα έχω σώσει και εγώ. Δεν έχω ασχοληθεί και δεν έχω προσβάλει ποτέ την οικογένεια κανενός! Πρόσεχε λοιπόν τι λες. Αλλιώς μετά ποιός θα σώσει εσένα...

Ανώνυμος είπε...

Κωστα μη δωσεις συνεχεια, κρατα ψυχραιμία δεν συντρέχει λογος ανησυχίας. Σε παρακαλώ όλοι χαμένοι θα βγούμε.

Γκιώνης

ΥΓ Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις ρε μπαγάσα. Σε περίμενα αλλα και παλι έλεγα ρε λες. Νικησες

SV2LLJ GIANNIS είπε...

ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΝΕΦΕΛΙΜ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΟΥΒΙΜ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ Ρ/Ε ΠΑΛΛΙΚΑΡΙΑ!!!
ΕΤΣΙ ΚΙ'ΑΛΛΙΩΣ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ!!!!
SV2LLJ