Τον σωστό ραδιοερασιτέχνη δεν τον κάνει το γαμάτο shack, οι 3 πύργοι, οι 10 κεραίες, τα 145.874 qso, οι αμέτρητες DX pedition, τα 25 dxcc και το πιασάρικο blog του, αλλά ο χαρακτήρας του (βασικό!), η αντιμετώπιση των συναδέλφων του (βασικότατο!!), και η βοήθειά του στους άλλους ραδιοερασιτέχνες, ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ!!!
Ονειρεύομαι την ένωση του Ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού κάτω από έναν ενιαίο φορέα, δίχως μίση, πάθη, και γκρίνια!

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

YAESU VX-6E RX expanded frequency mod

Yaesu VX-6E, ένα "εργαλείο" για κάποιον που αναζητά έναν φορητό πομποδέκτη V/U αξιόπιστο, ήσυχο, με μπαταρία 1500 mAh ιόντων λιθίου και προπαντός με κάλυψη ανταλλακτικών όταν έρθει η κακιά η ώρα! Ίσως μέσα στην παγκόσμια κινεζοποίηση, ένα από τα τελευταία made in Japan κομμάτια (και ο πομποδέκτης, και η μπαταρία). Κάποια καινοτόμα θέματα που περιλαμβάνει στο μενού του, είναι το mic level control, το CW training και άλλα. Επίσης μπορεί να... καταδυθεί σε βάθος 1 μέτρου για 30 λεπτά περίπου, σύμφωνα με τον κατασκευαστή του!
Δηλαδή έχει και μια σχετική αδιαβροχοποίηση. Ένα ακόμα extra είναι η τοποθέτηση πλακέτας-αισθητήρα, για μέτρηση της ατμοσφαιρικής πίεσης! Ο πομποδέκτης ξεκίνησε να πωλείται στη χώρα μας περίπου το 2004 αν δεν κάνω λάθος (διορθώστε με για την χρονιά), και συνεχίζει να παράγεται μέχρι σήμερα. Βρέθηκε στην κατοχή μου λίγα χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του, και από τότε λειτουργεί απροβλημάτιστα. Μάλιστα, όντας αδούλευτο για δύο χρόνια περίπου, με μία φόρτιση η μπαταρία λιθίου "ξύπνησε" κανονικά χωρίς... παράπονο! Μερικοί ραδιοερασιτέχνες το κατηγορούν για το πολύπλοκο μενού του, μα αν έχεις υπομονή το συνηθίζεις γρήγορα. Με αυτή την ανάρτηση, εκτός ότι θέλω να του πλέξω τα εύσημα, ταυτόχρονα θα παρουσιάσω το ξεκλείδωμα του δέκτη του, μία ρύθμιση που με ενδιέφερε άμεσα, και που δύσκολα και μετά από πολύ ψάξιμο, ανακάλυψα τυχαία στα σχόλια ενός Αμερικάνικου blog:
  • Κλείνουμε τον πομποδέκτη (PWR)
  • Πατάμε ταυτόχρονα τα κουμπιά (BAND)+(HM/RV)+(TX PO) και ανοίγουμε τον πομποδέκτη πατώντας στιγμιαία το (PWR)
  • Είμαστε έτοιμοι. Ο δέκτης έχει ξεκλειδωθεί, με 11 μπάντες να διαλέξω.
Τώρα επιτέλους μπορώ να ακούσω την ΕΡΑ sport κάθε Σαββάτο και Κυριακή που έχει αθλητικά hihi

73



4 σχόλια:

Γαληνίτης είπε...

Μα τώρα βρήκες να ακούσεις κι εσύ ΕΡΑ σπορ, που έκλεισε μαζί με την ΕΡΤ...?

Νωρίς το θυμήθηκες...

SV1GSU είπε...

Δυστυχώς ναι, έκλεισε η ΕΡΤ, αλλά συμβιβάζομαι και με Sport FM ή με Sentra FM... hihi

Γαληνίτης είπε...

Τι να ακούσεις άλλωστε...?
Αφού τη βασίλισσα την έριξαν στα τάρταρα οι παράγκες κι ο Μάκαρος, δεν απομένει τίποτα...

Μόνο ο γαύρος που τα έχει αγοράσει από την αρχή της σεζόν...
Όλοι οι υπόλοιποι είναι κομπάρσοι στο έργο...

SV1GSU είπε...

Δεν πειράζει, όσο ζούμε ελπίζουμε! Άλλωστε δεν απελπιζόμαστε εκεί που βρισκόμαστε! Δεν παρατάμε τη μάχη και δεν παραδινόμαστε αμαχητί.... Έλα ρε ΑΕΚΑΡΑ!! χαχαχα