Τον σωστό ραδιοερασιτέχνη δεν τον κάνει το γαμάτο shack, οι 3 πύργοι, οι 10 κεραίες, τα 145.874 qso, οι αμέτρητες DX pedition, τα 25 dxcc και το πιασάρικο blog του, αλλά ο χαρακτήρας του (βασικό!), η αντιμετώπιση των συναδέλφων του (βασικότατο!!), και η βοήθειά του στους άλλους ραδιοερασιτέχνες, ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ!!!
Ονειρεύομαι την ένωση του Ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού κάτω από έναν ενιαίο φορέα, δίχως μίση, πάθη, και γκρίνια!

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Η ΕΛΛΑΔΑ στον "αέρα" με το SX1GR


Η Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών θα ενεργοποιήσει το διακριτικό SX1GR από τον βράχο της Ακρόπολης από τις 18 μέχρι τις 22 Ιουλίου 2012. Το ιδιαίτερα ιστορικό σημείο του βράχου της Ακρόπολης προσδίδει ιδιαίτερη αξία στις επαφές οι οποίες θα συνοδεύονται από αναμνηστική QSL με ιστορικά στοιχεία για την Ακρόπολη, τα μουσεία που ευρίσκονται εκεί αλλά και γενικότερα για την ιστορίας της χώρας στα βάθη των αιώνων. Θα χρησιμοποιηθούν οι περιοχές των βραχέων κυμάτων σε mode ssb, cw, rtty και psk31 αλλά και οι συχνότητες των 6 και 2 Μ αντίστοιχα. Ο σταθμός / σταθμοί θα λειτουργούν τις ώρες λειτουργίας του μουσείου της Ακρόπολης αν και γίνονται προσπάθειες για την λειτουργία τους όλο το 24 ωρο.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αίγίδα του εργαστηρίου κινητών Ραδιοεπικοινωνιών, τμήματος Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου
73 και καλές επαφές με το SX1GR.

Πηγή

2 σχόλια:

SV2LLJ GIANNIS είπε...

Κώστα καλημέρες!!
Τίποτα συχνότητες ανακοινώθηκαν ή ....cluster και όπου κάτσει;

SV1GSU είπε...

Γιάννη, η παρακάτω ανακοίνωση μου ήρθε με e-mail:

"SX1GR Άκρόπολις των Αθηνών, αύριο Τετάρτη (18-07-2012) είναιωστον αέρα!

Ώρες λειτουργίας:
καθημερινές 08:00 έως 20:00 τοπική,
Σαββατοκύριακο 08:00 έως 15:00 τοπική

Δεν έχουν οριστεί συγκεκριμένες συχνότητες και εξαρτάται από το κάθε χειριστή που θα εκπέμψει.
Αλλά θα είμαστε σε όλες τις μπάντες των βραχέων κυμάτων σε SSB, LSB, CW, PSK31. Επίσης θα βγούμε στα 2 μέτρα SSB & FM και ίσως και CW ...
Σίγουρα όμως το Σάββατο και τη Κυριακή στις 11:30 θα είμαστε στα 40 μέτρα. στο 7.120 LSB για να μιλήσουμε με ελληνικούς σταθμούς.

Σας ευχαριστούμε και περιμένουμε να σας ακούσουμε"