Τον σωστό ραδιοερασιτέχνη δεν τον κάνει το γαμάτο shack, οι 3 πύργοι, οι 10 κεραίες, τα 145.874 qso, οι αμέτρητες DX pedition, τα 25 dxcc και το πιασάρικο blog του, αλλά ο χαρακτήρας του (βασικό!), η αντιμετώπιση των συναδέλφων του (βασικότατο!!), και η βοήθειά του στους άλλους ραδιοερασιτέχνες, ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ!!!
Ονειρεύομαι την ένωση του Ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού κάτω από έναν ενιαίο φορέα, δίχως μίση, πάθη, και γκρίνια!

Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

Aegean VHF contest 2012


Η ΤΟΝΝΑ στα VHF 
Και φέτος τιμήσαμε το έθιμο. Ανεβήκαμε για το Aegean VHF contest σε μια βουνοκορφή. Ο δρόμος μου, παρέα με τον Σταμάτη SV1EML με έφερε στον Κιθαιρώνα. Εκεί η ομάδα SX1K (ο Μανώλης SV1JGX και ο Τάκης SV1MQJ) πιστοί στο συγκεκριμένο βουνό κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ανηφόρησαν εκεί. Μάλιστα διανυκτέρευσαν στο σημείο Σάββατο προς Κυριακή, μιας και έτσι τους βολεύει στο να μη στήνουν και ξεστήνουν.
Μαζί τους λοιπόν βρεθήκαμε και εμείς, αφού είχε ανακοινωθεί ανοιχτή πρόσκληση για το «όσοι πιστοί προσέλθετε».
Κυριακή πρωΐ πρωΐ με τη δροσούλα, ξεκίνησα για Κιθαιρώνα. Απαραίτητη στάση για δυνατό πρωϊνό καφέ, να ανοίξει το μάτι. Μαζί μου είχα ένα YAESU ft857d, κάθοδο, και μια κεραία UHF 12 στοιχείων με κλειστό δίπολο (και Ν κοννέκτορα!!) για παν ενδεχόμενον….
Επιπλέον εξοπλισμός υπήρχε επάνω και μας περίμενε.


Ανεβαίνοντας στην κορυφή βρήκαμε φυσικά τους Μάνο και Τάκη ήδη σε "δράση". Η γύρω θέα εκπληκτική, μιας και ο ορίζοντας τριγύρω ήταν πολύ καθαρός. Από τη μία ο κόλπος της Ψάθας και του Πόρτο Γερμανό, και από την άλλη ο Βοιωτικός κάμπος.




SV1GSU & SV1JGX

Σε πρώτο πλάνο ο Μάνος SV1JGX και στο βάθος ο Τάκης SV1MQJ

Ο Τάκης SV1MQJ σε δράση

Η ΤΟΝΝΑ των 6 μέτρων γυρισμένη στο βορρά


Στο δια ταύτα λοιπόν, ο Μάνος είχε πάρει επ' ώμου τα 6 μέτρα (SSB & CW), με το Kenwood 480 και μια TONNA 5 στοιχείων, ο Τάκης τα 2μ (SSB) με ένα Yaesu 857 και μια TONNA 9 στοιχείων.

Ο Σταμάτης-βαριέμαι που ζω... hihi- SV1EML (UHF operator)

Η 12άρα στα UHF

Έτσι εγώ με το Σταμάτη αναλάβαμε τα 70cm. (SSB, με Yaesu 857 και κεραία ιδιοκατασκευής 12 στοιχείων) Όχι πως περιμέναμε ιδιαίτερη κίνηση εκεί, αλλά πάνω από όλα η συμμετοχή και η διασκέδαση!! Τα σύνολα των επαφών δεν τα έχω εδώ, αλλά χονδρικά οι επαφές στα 6 μέτρα ξεπέρασαν τις 150, στα 2 μέτρα τις 80, και στα 70cm είχαμε 15 επαφές. Τροφοδοσία είχαμε από τα αυτοκίνητά μας. Η διάδοση γενικά είχε τα χάλια της, και δεν μας έκανε τα χατίρια. Όσο έλλειψη διάδοσης είχαμε, τόσο οι συζητήσεις, και η πλάκα μεταξύ μας έδινε και έπαιρνε.
Και του χρόνου να είμαστε πάλι σε κάποιο βουνό!!

Χαμογελάστε παρακαλώ!!







Πάλι καλά που δεν έκαναν θόρυβο!! hihi

4 σχόλια:

SV1EML είπε...

Η ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ Η ΠΛΑΚΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ "ΒΡΑΒΕΙΑ".
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ
73

SV2LLJ GIANNIS είπε...

Είπα και 'γώ!!!!Και γιατί,συνάδελφε,ΔΕΝ μου είπατε να βγώ και στα 70 cm ; Ε;Θα είχαμε την χαρά της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ,ΑΝ ΟΧΙ,της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΡΩΤΙΑΣ !!!!(Ξέρω και 'γω;Λες να εχει κάνει άλλος κανενας mobile στα 70 cm ;ΚΑΝΕ ΠΛΑΚΑ !!!!)ΤΑΚΗ !!!!Αλλοίμονό σου !!!!
Και εσείς Τονά ε; Ε αυτό παραείναι για να είναι σύμπτωση !!!
Όλο το βράδυ έβλεπα όνειρα με μια Τονά στο κουβούκλιο πάνω !!!
73 de SV2LLJ/m

SV1GSU είπε...

Γιαννάκη καλημέρα. Φαίνεται τα μεγάλα πνεύματα συναντήθηκαν σε ότι αφορά τις προτιμήσεις μας στις κεραίες! χαχαχα

SV2LLJ GIANNIS είπε...

Α! Ρε μούχλα ψηλέ!!!Φτηνά την γλύτωσες!!!Αμ ο άλλος; Ο Ελάτε Μονοι Lεβέντες; Πάτε,κάνετε την πλάκα σας και μας αφήνετε μόνους νωρίς-νωρίς ε;Και εμείς ΠΟΥ και ΠΩΣ να το ξέρουμε αγαπητοί;Τζάμπα καίει η λάμπα!!!!
Τέλος πάντων ,πάντως όλα καλά...Ηρθανε πρωί-πρωί και μου φτιάξανε την αβαρία στη Λαμία και επέστρεψα Θεσ/νίκη...
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ'ΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ !!!
73 de SV2LLJ/m