Τον σωστό ραδιοερασιτέχνη δεν τον κάνει το γαμάτο shack, οι 3 πύργοι, οι 10 κεραίες, τα 145.874 qso, οι αμέτρητες DX pedition, τα 25 dxcc και το πιασάρικο blog του, αλλά ο χαρακτήρας του (βασικό!), η αντιμετώπιση των συναδέλφων του (βασικότατο!!), και η βοήθειά του στους άλλους ραδιοερασιτέχνες, ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ!!!
Ονειρεύομαι την ένωση του Ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού κάτω από έναν ενιαίο φορέα, δίχως μίση, πάθη, και γκρίνια!

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Πιάστε τον!!! (και παλουκώστε τον)

Επίσης γδύστε τον, ρίχτε τον σε τσουλήθρα με ξυράφια, και μπλουμ στην πισίνα με το οινόπνευμα! Κωμικοτραγική η υπόθεση του Γερμανού τουρίστα-ραδιοερασιτέχνη DJ6SI, οποίος ευρισκόμενος σε διακοπές στο νησί της Κω, συνελήφθη για... κατασκοπεία αφού την στιγμή της σύλληψής του στο "παράνομο τηλεγραφείο" του, έκανε εκπομπή σε CW!! Πάλι καλά που δεν έγραψαν πως έκανε σήματα καπνού! Την στιγμή της σύλληψή του, βρέθηκαν στην κατοχή του μεταξύ άλλων: Ένα υπερσύγχρονος HF πομποδέκτης τελευταίας τεχνολογίας, ότι πρέπει για... μυστική μετάδοση μηνυμάτων, ένας φορητός υπολογιστής (που να καταλάβουν τα "ζώα" πως με αυτό ίσως και να κάνει το χόμπι του) και μία καλά κρυμμένη κατασκοπευτική κεραία παρακαλώ, με κάθοδο 30 μέτρων! Όλα επιμελώς κρυμμένα για να αποφύγει τα αδιάκριτα βλέμματα. Τέτοια εκπαίδευση πέρασε στη σχολή πρακτόρων!
(σ.σ.: κατάσκοπος... ετών 78) Ο άνθρωπος προφανώς προσπάθησε να εξηγήσει το τι κάνει στα "τούβλα" που ονομάζονται τοπικές αρχές, αλλά αυτοί "αγρόν αγόραζαν". Έτσι οδηγήθηκε στα τοπικά δικαστήρια σαν κοινός εγκληματίας, και διατάχθηκε η καταδίκη του από τον εισαγγελέα!


Πάνω στην απελπισία του και αυτός (ο 007), αφού είδε πως δεν βγάζει άκρη με τα "ζωντόβολα", και αφού είχε πιει δυο-τρία ποτηράκια μπύρα, προσπάθησε να αυτοκτονήσει! (έτσι γράφτηκε σε διάφορες ιστοσελίδες).
Ήθελε να μην προδώσει την ιδιότητά του!! Τόσο πιστός στην... Άγγελα!!
Ε ρε γέλια....
Καλά να πάθεις παλιοκατάσκοπε, τι δουλειά έχεις να πας στην Κω, και να εκπέμπεις cw? Aφού ρε Καραμήτρο εκεί προφανώς δεν ισχύει ούτε η ρ/ε σου άδεια, ούτε φυσικά και η επίδειξη αυτής, και πας σούμπιτος μέσα. Ούστ!!! Μπεκροκανάτα!! Και όπως σωστά σχολίασε σε μπλοκ κάποιος:
"DJ6SI's actions is a shame and not the Greek one"
Μίλησαν όλοι, μίλησαν και οι... ειδικοί! One more time....
Tragic....

3 σχόλια:

SV1EML είπε...

Την επόμενη φορά που Θέλει να πάει στην ΚΩ να πάρει μαζί τον SV1CDY για σωματοφυλάκα και να του δείξει τα αξιοθέατα.
73

SV1GSU είπε...

Θα πάρει μαζί του επίσης και τον αλλοδαπό σχολιαστή, για να του μάθει και να του κάνει τις σωστές υποδείξεις, το "πως βγαίνουμε στο αέρα!!" Ακούς εκεί ο παλιόγερος...

hares είπε...

Κώστα πάντα υπερβολικός, δεν ήρθε για να κάνει εξέταση προστάτη ο "τουρίστας" και να θέλει παλούκωμα. Ο άνθρωπος ήρθε να "ζήσει τον μύθο στην Ελλάδα" (θυμίζω το παλιό σλόγκαν του ΕΟΤ), έζησε περιπέτειες αλλά πράκτορα 007 και θα έχει κάτι να θυμάται από το νησί, τι να θυμηθεί την θάλασσα που δεν τον ενδιέφερε; το φαγητό;
Όσο για τις περίεργες κινήσεις του ανά το νησί, που τόσο συχνά αναφέρονται στα διάφορα site, μάλλον θα είχε χάσει το locator του νησιού και έψαχνε να το βρει.