Τον σωστό ραδιοερασιτέχνη δεν τον κάνει το γαμάτο shack, οι 3 πύργοι, οι 10 κεραίες, τα 145.874 qso, οι αμέτρητες DX pedition, τα 25 dxcc και το πιασάρικο blog του, αλλά ο χαρακτήρας του (βασικό!), η αντιμετώπιση των συναδέλφων του (βασικότατο!!), και η βοήθειά του στους άλλους ραδιοερασιτέχνες, ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ!!!
Ονειρεύομαι την ένωση του Ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού κάτω από έναν ενιαίο φορέα, δίχως μίση, πάθη, και γκρίνια!

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Ευρωπαϊκοί πομποδέκτες βραχέων;;

Ποιός είπε ότι μόνο Ιάπωνες και Αμερικάνοι έχουν τα πρωτεία στον χώρο; Πέρα λοιπόν από την Γερμανική Hilberling, με τους πολύ καλούς πομποδέκτες βραχέων που έχει βγάλει, σε διάφορες χώρες της Ευρώπης υπάρχουν ραδιοερασιτέχνες, που είτε μόνοι τους, είτε δημιουργώντας μικρές βιοτεχνίες και εταιρίες, κατασκευάζουν hf πομποδέκτες για όλα τα γούστα και τις τσέπες, (QRO και QRP) αρκετά προσεγμένους και με τις αυστηρότερες προδιαγραφές. Ποιος ξεχνάει άλλωστε και τους "δικούς μας", τους περίφημους πομποδέκτες του Στέφανου SV1NL, που αν και έχουν σταματήσει να παράγονται εδώ και χρόνια, γίνονται ανάρπαστοι σαν μεταχειρισμένοι από χέρι σε χέρι! Μια αξιέπαινη ελληνική προσπάθεια, που όμως δεν είχε την ανάλογη συνέχεια.
Δείτε όμως τα παρακάτω link που αλίευσα στον παγκόσμιο ιστό. Πιστεύω πως αξίζουν την προσοχή μας! Παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον. Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα, αν κάποιος έχει βρει, μπορεί να τα μου τα στείλει. Στο παιχνίδι έχουν μπει ήδη και αντίστοιχοι πομποδέκτες από την Κίνα, με τιμές "φωτιά"! Εννοείται πρός τα κάτω!! 

Δείτε μερικές από τις Ευρωπαϊκές επιλογές που βρήκα εδώεδώ και εδώ
Επίσης ο Σταμάτης SV1EML μου έστειλε αυτό.


.... και 'συ, φουκαρά νεόπτωχε 
κάνε όνειρα!

Υ.Γ.:
Ο Γιώργος SV1CDY ανέβασε στις 25-01-2012 μία ανάρτηση για τον SV1NL και τους ελληνικούς πομποδέκτες. Διαβάστε την, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον!

6 σχόλια:

SV1EML είπε...

ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΑΣ ΓΙΝΟΜΕ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ! ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΤΩΝ 10.000.00 ΕΥΡΩ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΗ ΚΕΡΑΙΑ? ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΕΡΑΙΑ! ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ "ΘΡΥΛΙΚΟ" 706 ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΕΡΑΙΑ! ΤΙ ΜΕ ΛΕΣ ΤΩΡΑ!
73

SV1GSU είπε...

Τι να σε πω μπρε; Τα έχω χαμένα πιο πολύ από σένα! Πάντως συμφωνώ και εγώ πως η κεραία είναι το παν σε ένα σταθμό. Δε πα να 'χεις από κάτω παπάδες, αν η κεραία δεν ακούει-εκπέμπει, τι να το κάμεις ορέ σύντεκνε!

Amateur Radio interest of SV1CDY είπε...

Πολύ ωραίο το άρθρο Κώστα. Για την ιστορία και μόνο, το "Ελληνικό" το διέθετε ο Στέφανος και είχε και το after sale service. Το μηχάνημα, αν δε με απατά η μνήμη μου, το είχε σχεδιάσει ο Πάκης (ούτε το χαρακτηριστικό του δεν μπορώ να θυμηθώ αυτή τη στιγμή!!!) και παραγόταν στη Θήβα.
Εδώ και αρκετό καιρό ετοιμάζω άρθρο - αφιέρωμα στο Στέφανο SV1NL που όταν το ολοκληρώσω θα το δημοσιεύσω.
Όσο για την κεραία, σίγουρα αυτή αποτελεί από μόνη της ξεχωριστό κεφάλαιο όπως και ο πομποδέκτης. Ωστόσο αυτό το ανάθεμα, που εκτόξευσε εντελώς βιαστικά ο Σταμάτης, δεν με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο! Από μόνος το άλλωστε αποκαλεί συγκεκριμένο μηχάνημα θρυλικό!!! Ο μεγαλύτερος παράγοντας είναι η διάδοση και μη γελιέστε! Χωρίς διάδοση όλα είναι περιττά!!!
Κι εγώ γνωρίζω συναδέλφους, οι οποίοι με τον τελείως απαραίτητο εξοπλισμό, έχουν πολύ καλές επιδώσεις! Άρα, υπάρχει ακόμα ένα κεφάλαιο. Αυτό του χειριστή!
Τα υπόλοιπα από κοντά ...

73

SV1EML είπε...

ΞΕΡΩ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ 706 ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΓΩ ΤΟ ΕΦΕΡΑ ΣΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΕ.ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 735 ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣH ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ(ΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΝΑ) ΕΠΑΦΕΣ.ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΡΟΛΟ (ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗ) ΠΑΙΖΕΙ Η ΚΕΡΑΙΑ. Π.Χ ΤΟ PJ4C ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟ ΑΚΟΥΓΕ S9 STA 12M ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΑ ΤΙΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΜΑ!
73

SV1GSU είπε...

".....ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ(ΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΝΑ)"
Χα χα χα πολύ αστείο βρε Σταμάτη, μας έφτιαξες τη μέρα! Και ναι, το PJ4C το άκουγα mobile στην παραλιακή. Δεν χρειάζεται να το κάνουμε και ζήτημα! Μια απλή ραδιοχώρα είναι πια. Αμάν!

SV1EML είπε...

ΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΙΠΑ ΗΙ-ΗΙ-ΗΙ