Τον σωστό ραδιοερασιτέχνη δεν τον κάνει το γαμάτο shack, οι 3 πύργοι, οι 10 κεραίες, τα 145.874 qso, οι αμέτρητες DX pedition, τα 25 dxcc και το πιασάρικο blog του, αλλά ο χαρακτήρας του (βασικό!), η αντιμετώπιση των συναδέλφων του (βασικότατο!!), και η βοήθειά του στους άλλους ραδιοερασιτέχνες, ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ!!!
Ονειρεύομαι την ένωση του Ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού κάτω από έναν ενιαίο φορέα, δίχως μίση, πάθη, και γκρίνια!

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Εκλογές σε πολλά μέτωπα;

Εκλογές πολιτικές μάλλον έρχονται γρήγορα! Και οι καρεκλοκένταυροι πολιτικοί μας, θα ζητούν πάλι την ψόφο(!!) μας. Τέτοιο θράσος! Αλλά όλοι μας ξέρουν τι θα αρπάXXXουν! Εκλογές άλλου ύφους και αντικειμένου για εκλογή νέων Δ.Σ. όμως ανακοίνωσαν εδώ και πολύ καιρό Ε.Ε.Ρ. και Σ.Ε.Ρ. Στην  Ε.Ε.Ρ μπορείτε να δείτε και τη λίστα με τους υποψήφιους. Οι ημερομηνίες για τις την τακτική γενική συνέλευση και τις εκλογές στην ΕΕΡ είναι στις 13-11-2011 και σε περίπτωση μη απαρτίας μία εβδομάδα μετά, στις 20-11-2011. Στο ΣΕΡ οι αντίστοιχες ημερομηνίες είναι 09-11-2011 και 16-11-2011. Οι υποψήφιοι είναι ραδιοερασιτέχνες, απλοί καθημερινοί άνθρωποι, που έχουν τα δικά τους προβλήματα, οικογενειακά, οικονομικά, αλλά και ένα κάρο υποχρεώσεις. Μέσα σε όλα αυτά, κάπου στην καθημερινότητά τους θα χωρέσει και ο ραδιοερασιτεχνισμός, και οι μικρές υποχρεώσεις που θα φορτωθούν θέτοντας εαυτούς σε διαδικασία για εκλογή σε Δ.Σ.
   Εθελοντική είναι η προσφορά των ανθρώπων αυτών, σε ότι αφορά την ανάμειξή τους στα "κοινά!" 
Θα πρέπει λοιπόν να πάψουν, για μην χρησιμοποιήσω άλλη λέξη, οι επικριτικές τάσεις που δείχνουν κάποιοι, κάθε φορά που υπάρχουν εκλογές στο χώρο.
Άνθρωποι εαυτούληδες και φυγόπονοι, που όπως πάντα κρίνουν και κατακρίνουν, και που οι ίδιοι μη μπορώντας να διοικήσουν ούτε μυρμηγκοφωλιά, μένουν πάντα μακρυά από τέτοιες διαδικασίες! Εκ του ασφαλούς και σε απόσταση. Ε βέβαια, όξω από το χορό όλοι λένε μεγάλα λόγια. Οι ίδιοι άραγε θα μπορούσαν να χορέψουν;
Όχι φυσικά είναι η απάντηση! Προτιμούν το κράξιμο και το χαβαλέ, είτε στις ιδιωτικές τους συζητήσεις, είτε στο διαδίκτυο.
Στα δύσκολα όλοι αυτοί στρουθοκαμηλίζουν! Είναι άλλωστε μετρ και σε αυτό. Κρίνουμε και χαβαλεδιάζουμε εκ του μακρόθεν, αλλά στα ζόρια.... κο κο κο!!
Το σίγουρο είναι πως οι άνθρωποι των "κοινών" χρειάζονται τη στήριξή μας, όποια μορφή αυτή και να έχει. Και πάντα όποιος μπορεί. Όχι όμως τη λοιδορία και την χωρίς λόγο εξ αποστάσεως κριτική, για λόγους εντυπωσιασμού. Πω πω εντυπωσιαστήκαμε πάλι!!
Αν μπορείς λοιπόν βοήθα, ειδάλλως σκάσε και μη μιλάς.
Έτσι απλά!

Υ.Γ: Δημητράκη χρόνια πολλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: