Τον σωστό ραδιοερασιτέχνη δεν τον κάνει το γαμάτο shack, οι 3 πύργοι, οι 10 κεραίες, τα 145.874 qso, οι αμέτρητες DX pedition, τα 25 dxcc και το πιασάρικο blog του, αλλά ο χαρακτήρας του (βασικό!), η αντιμετώπιση των συναδέλφων του (βασικότατο!!), και η βοήθειά του στους άλλους ραδιοερασιτέχνες, ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ!!!
Ονειρεύομαι την ένωση του Ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού κάτω από έναν ενιαίο φορέα, δίχως μίση, πάθη, και γκρίνια!

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, ιστιοπλοϊκά, λεωφωρεία, πατίνια και άλλα μέσα! (Μέρος Βου΄)

Η μετάβαση στην Κρήτη έγινε το ΠΣΚ που ξεκινούσε το Aegean,
και έτσι έχασα την ευκαιρία να βρίσκομαι με φίλους στην Πεντέλη που έτρεξαν το διαγωνισμό με το SY1P. Όμως το να βρίσκεσαι στην Κρήτη που είναι και ραδιοχώρα και Ι.Ο.Τ.Α., είναι κάτι το ξεχωριστό, και το εκμεταλλεύομαι με την πρώτη ευκαιρία που κατεβαίνω. Η αρχή όμως με την παραμονή μου εκεί, δεν έγινε στα Χανιά αλλά στο άλλο άκρο του νησιού, στο Λασίθι. Κάποιες οικογενειακές υποχρεώσεις δεν μου επέτρεψαν να ανέβω νωρίς στο βουνό που είχα βάλει στο μάτι, μα κάπως αργά και έτσι περιορίστηκα σε ένα λόφο περίπου 300 μέτρων και κάπως "κρυμμένο", καθώς δεν είχα ανοιχτό ορίζοντα αλλά και την καλύτερη θέα προς τη θάλασσα. Δοκίμασα και την 6άρα VHF που είχα φτιάξει αρκετό καιρό πριν, με ενθαρρυντικά αποτελέσματα παρά τις άσχημες συνθήκες που περιέγραψα πριν. Λίγα τα qso από εκεί, αλλά τουλάχιστον η κεραία έδειξε να ανταποκρίνεται καλά. Μεταξύ άλλων άκουσα το SY1P από Πεντέλη, τον SW1MQJ από Κιθαιρώνα, και το SY1AQN από Πάρνηθα, το σταθμό SZ8XIO από Χίο πανίσχυρα, αλλά και δύο σταθμούς από Τουρκία. Λίγο αργότερα αναγκάστηκα και τα μαζέψω και να φύγω, μιας και η ζέστη ήταν ανυπόφορη, και εγώ χωρίς σκιά! Κατεβαίνοντας όμως άκουσα τυχαία σε simplex συχνότητα στα VHF και σε FM διαμόρφωση(!!), μια YL φωνή να καλεί λέγοντας: cq contest cq contest, this is OM1???.... και εκείνη τη στιγμή την έχασα ξαφνικά! Πάντως δεν μου κάνει έκπληξη, μιας και μου έχει ξανασυμβεί, μάλιστα έχω 2 επιβεβαιωμένες επαφές με κάρτα με σταθμό από Ρωσία σε FM (απόσταση 1905χλμ), στη μία ήμουν ξανά κινητός στον Ασπρόπυργο, και μία από Ουκρανία. Επίσης έχω μιλήσει με Γερμανικό και Πολωνικό σταθμό κινούμενος επί της Λ Βουλιαγμένης επίσης σε FM.
Αυτό θα πει διάδοση....
Κατά τα άλλα, η πρώτη εβδομάδα στον νομό Λασιθίου με την οικογένεια σε πλήρη σύνθεση, εξελίχτηκε πολύ χαλαρά. Αποχή από ρ/ε δραστηριότητες, και παραλία σχεδόν 100%.
Ο κόλπος του Μιραμπέλου είναι όλα τα λεφτά, με πολλές μικρές και μεγάλες παραλίες. Δυστυχώς όμως για άλλη μια φορά η αδιαφορία κάποιων συνανθρώπων μας, τείνει να καταντήσει έναν πολύ όμορφο κόλπο σε σκουπιδότοπο! Και το ωραίο είναι πως αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι οι ...ντόπιοι! Οι πλαστικές σακούλες, τα μπουκάλια, και άλλα ωραία και επιπλέοντα αντικείμενα παντός τύπου, ξαμολιούνται ανοιχτά του νησιού, σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, από κρουαζιερόπλοια και τούρκικα εμπορικά πλοία. Τι πλαστικά μπουκάλια φυσικού νερού, τι συσκευασίες τροφίμων στα τούρκικα, τι συσκευασίες παιχνιδιών (είδα και τούρκικο gormiti ουάου!!)
Πάντα βράδυ φυσικά, να μην υπάρχουν ούτε μάρτυρες ούτε αποδείξεις. Φαίνεται πως στα πλαίσια της ελληνοτουρκικής προσέγγισης γίνονται και τέτοιες συναλλαγές! Αυτοί μας στέλνουν τα σκουπίδια τους, και εμείς τους δυσαρεστημένους από τις βρώμικες παραλίες τουρίστες μας!
Όχι βέβαια πως δεν κάνουμε και εμείς ότι μπορούμε, για να ξινίζουν τα μούτρα τους οι ξένοι επισκέπτες. Πας να φας πρωινό σε καφετέρια του Αγ. Νικολάου και σου φέρνει μια ομελέτα σαν σόλα, το προχθεσινό ψωμί του ξαναζεσταμένο, και τα ποτήρια να μυρίζουν αυγουλίλα! Και κατά τα άλλα, δεν έχουμε δουλειά, και έχουμε μείωση στις αφίξεις σχεδόν 50%.
Καλά να πάθετε! Καλά να πάθετε! (Δις)
Και άλλα πολλά, αλλά δεν μας φτάνει ο χώρος και ο χρόνος!
Η τελευταία εβδομάδα στα Χανιά πέρασε πολύ χαλαρά. Μπανάκι, φαγητό, πολλά παρεάκια, πολύ μπύρα(!) ...χικ, και μπόλικη ξεκούραση.
Δεν έλειψαν βέβαια και οι ρ/ε δραστηριότητες, αφού στην έδρα μου παίζω πιο καλή μπάλα! Αποκλειστικά λοιπόν 20m και psk31 & 63, με δράστη τον συνήθη ύποπτο ft857, soundcard interface homemade, και δίπολο για τους 14Mhz. Και πάλι ένας μικρός χαμός, δεν μπορούσα να συμμαζέψω τα pile up που δημιουργούσα! Σχεδόν όλοι οι σταθμοί από Ευρώπη.
"Hallo Kostas Moraitis from Crete Island"
"Thanks for the new one from Crete isl on psk63"
Ρε τους μπαγάσηδες, ήξεραν τα στοιχεία μου πριν τους τα δώσω!
Ε ρε τι σου είναι το cluster και το διαδίκτυο!
Ξανασυνάντησα καλούς φίλους όπως ο Σπύρος SV9OFF και ο Μανώλης SV9OFE που προσφάτως αναβαθμίστηκαν σε Victorες. Συγχαρητήρια παίδες!
Ελπίζω με τις νέες κεραίες να κάνετε παιχνίδι (ξέρουν αυτοί).

Τελικά ταξιδέψαμε με όλα τα οχήμα, μόνο πατίνια δεν χρησιμοποιήσαμε!


Αλλά ποιός ξέρει, ίσως στο μέλλον γίνει και αυτό.
Λοιπόν, καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους, καλά να περνάτε όπου και αν είστε, και με το καλό γεροί όλοι πίσω!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Σαλούδος κομπανιέρος


73 de SV1GSU
...Χικ!

3 σχόλια:

SV1EML είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ UFO ΤΑ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ Η ΑΛΛΑ ΓΥΡΝΑΓΑΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ Ε? ΤΥΧΑΙΟ...ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ FIELD DAY ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ
73

SV1GSU είπε...

Εγώ πάντως ΟΥΦΟ δεν είδα! Αυτοί που τα είδαν θα χάρηκαν ιδιαίτερα, μιας και όταν βλέπεις μακρινούς συγγενείς, σε πιάνει μια συγκίνηση!

Γκιώνης είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=SnO9Jyz82Ps

http://www.youtube.com/watch?v=0VyqEloRWAU

Καλώς ήρθες.
Τα ουφο φυγανε απο την πεντελη επειδή καποιοι φωναζατε τον παπα.
ΟΥΦΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ
ΠΑΠΠΑΣ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ.

Κυριοι καλο καλοκαίρι σας ευχομαι.


Γκιωνης
ΣΩ1ΛΚΜ