Τον σωστό ραδιοερασιτέχνη δεν τον κάνει το γαμάτο shack, οι 3 πύργοι, οι 10 κεραίες, τα 145.874 qso, οι αμέτρητες DX pedition, τα 25 dxcc και το πιασάρικο blog του, αλλά ο χαρακτήρας του (βασικό!), η αντιμετώπιση των συναδέλφων του (βασικότατο!!), και η βοήθειά του στους άλλους ραδιοερασιτέχνες, ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ!!!
Ονειρεύομαι την ένωση του Ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού κάτω από έναν ενιαίο φορέα, δίχως μίση, πάθη, και γκρίνια!

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Κάθε δρομέας και μια ιστορία

Πέρα από τους "επωνύμους" μαϊντανούς (ευκαιρία να δείξουν και τη μούρη τους στο φακό) την Κυριακή στον Κλασσικό Μαραθώνιο θα τρεξουν και απλοί άνθρωποι απ'όλο τον κόσμο οι οποίοι κουβαλούν μαζί τους από μιά προσωπική ιστορία.
Π.Χ. ένας Βέλγος αθλητής δήλωσε συμμετοχή με την προϋπόθεση να τρέξει ντυμένος ως Φειδιππίδης. Σκοπός του, να αποτίσει φόρο τιμής στον άνθρωπο που με όλες του τις δυνάμεις, έφτασε στην Αθήνα να αναγγείλει το χαρμόσυνο νέο, μετά από τη νίκη των Ελλήνων επί των Περσών στο Μαραθώνα! Μαζί του θα τρέξουν ακόμα δύο δρομείς, ντυμένοι αρχαίοι Έλληνες για να συνοδεύσουν τον ...Φειδιππίδη.
Πέρα από αυτό, ένα ζευγάρι από τη Νότιο Αφρική θα έρθει να τρέξει, γιορτάζοντας με αυτόν τον τρόπο την επέτειο του γάμου τους, ενώ θα συμμετάσχει και ένας Αμερικανός ηλικίας 91 ετών! Ο γηραιότερος άνθρωπος που επιχειρεί κάτι τέτοιο...
Αξιοσημείωτη είναι και η συμμετοχή μιας Βρετανίδας, η οποία είχε υποσχεθεί στη μητέρα της ("έφυγε" πριν δύο μήνες από καρκίνο) να τρέξει στη μνήμη ενός αδικοχαμένου Έλληνα φίλου της, του Άλκη Συνιώρη, αθλητή αγώνων μοτοσυκλέτας.
Παρόμοια περίπτωση και ενός 66χρονου Έλληνα, που αποφάσισε να τρέξει για να τιμήσει την μνήμη της κόρης του, η οποία πέθανε στα 30 της χρόνια από καρκίνο.


Μεγαλείο ΨΥΧΗΣ...

Πηγή: GOAL news

Λίγες πληροφορίες για το Φειδιππίδη εδώ αλλά και γιατί καθυστέρησαν οι Σπαρτιάτες να φτάσουν στο Μαραθώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: