Τον σωστό ραδιοερασιτέχνη δεν τον κάνει το γαμάτο shack, οι 3 πύργοι, οι 10 κεραίες, τα 145.874 qso, οι αμέτρητες DX pedition, τα 25 dxcc και το πιασάρικο blog του, αλλά ο χαρακτήρας του (βασικό!), η αντιμετώπιση των συναδέλφων του (βασικότατο!!), και η βοήθειά του στους άλλους ραδιοερασιτέχνες, ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ!!!
Ονειρεύομαι την ένωση του Ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού κάτω από έναν ενιαίο φορέα, δίχως μίση, πάθη, και γκρίνια!

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Για το BPSK QSO party.....

Πραγματικά ζήλεψα τα παιδιά που συμμετείχαν με τις ανταλλαγές αναφορών μεταξύ τους!
Λόγω μιας "μικρής ατυχίας" δυστυχώς δεν μπόρεσα να εκπέμψω. Στην ακρόαση ήμουν όμως, και πριν πάει καλά καλά η ώρα 18:00 τοπική (15:00 UTC) κάποιοι δεν κρατήθηκαν, και ακούστηκε στον αέρα ο γνώριμος ήχος του BPSK31. Σε ακρόαση λοιπόν μπόρεσα μεταξύ άλλων να ακούσω τους SW1JGW, SV1GRN, SW1NZX ή SW1NJX (νομίζω), SV8GXC/1/QRP που τον έχω δίπλα μου και μου τα έσβηνε όλα από την οθόνη, SW1KWG, SW1KWA. Αυτή τη στιγμή δεν θυμάμαι κάποιον άλλον.
Έγιναν δοκιμές και σε BPSK63 από SW1JGW και SV8GXC!
Καλή η προσπάθεια, που πρέπει να εξαπλωθεί για να γίνουν γνωστότερα και πιο οικεία τα ψηφιακά σε μεγαλύτερο αριθμό συναδέλφων.

5 σχόλια:

Stathis SW1NQX είπε...

Καλησπέρα Κώστα! Αυτός του οποίου δεν συγκράτησες το διακριτικό είμαι εγώ ο SW1NQX. Ο ΝΖΧ ο Άλεξ είναι πλέον F/ και ο NJX ο Χρήστος ήταν μόνο ακρόαση. Εύχομαι γρήγορη αποκατάσταση της βλάβης και θα χαρώ πολύ να σε "ακούσω" με PSK!! Όπως έχει ήδη δημοσιευθεί, αυτόν τον μήνα να τρέξουν τα ειδικά διακριτικά για την 4η επέτειο από την ίδρυση του EPC Club με χειριστές αγαπητούς συναδέλφους όπως ο SV1CDY, ο SV1GRN, o SV8GXC/1 κ.α. οπότε να έχουμε το νου μας για πολλά και καλά QSO digimode.

73's de SW1NQX

SV1GSU είπε...

Δηλαδή ο Άλεξ είναι πλέον ...Γάλλος;
Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της;;
SW1NQX λοιπόν προς αποκατάσταση...
Επίσης ξέχασα και τον SV1CDY που επίσης είδα στους καταρράκτες μου!

Stathis SW1NQX είπε...

Και απ΄'οτι μας είπε, όχι μόνο F/ αλλά ενδέχεται και....3Α, που είναι και σπάνια ραδιοχώρα όπως λένε οι Dxers. Θα είναι το QRL του εκεί εις τας Ευρώπας για τα επόμενα χρόνια (δεν θυμάμαι πόσα είπε)και μας περιμένει να μας ακούσει στο επόμενο Es αλλά γιατί όχι και στα βραχέα (καθώς πλέον εδώ και λίγες εβδομάδες είναι SV). Εγώ του εύχομαι ολοψυχα να περνάει καλά εκεί, καλό QRL και το συντομότερο κοντά μας!

SV1GSU είπε...

Καλά έκανε και ...την έκανε!
Γλύτωσε ο άνθρωπος!

Ανώνυμος είπε...

Nice dispatch and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Thank you seeking your information.