Τον σωστό ραδιοερασιτέχνη δεν τον κάνει το γαμάτο shack, οι 3 πύργοι, οι 10 κεραίες, τα 145.874 qso, οι αμέτρητες DX pedition, τα 25 dxcc και το πιασάρικο blog του, αλλά ο χαρακτήρας του (βασικό!), η αντιμετώπιση των συναδέλφων του (βασικότατο!!), και η βοήθειά του στους άλλους ραδιοερασιτέχνες, ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ!!!
Ονειρεύομαι την ένωση του Ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού κάτω από έναν ενιαίο φορέα, δίχως μίση, πάθη, και γκρίνια!

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Κατευθυνόμενη κεραία για τα 6 μέτρα!

Είναι η ιδανικότερη εποχή για να δουλέψει κάποιος αυτή τη μπάντα! Η διάδοση έχει ανοίξει τόσο καλά, σε σημείο που κάποιοι μίζεροι τύποι την δουλεύουν ακόμα και με κάθετα καλάμια, RG 58, και άλλα λυπηρά μέσα. Έτσι κάτι τυπάκια που ακούν στα χαρακτηριστικά SV3GOG, SW1KWA, SW1IUY μερικοί δηλαδή από τα μέλη της οργάνωσης SY3KOR
(SYμμορία 3ων KORινθίων) που θα κάνουν κατάληψη σε κάποια άγνωστη για το ευρύ κοινό κορυφή της Πελοππονήσου, για να μην εντοπιστούν από τις αρμόδιες αρχές, αποφάσισαν .......
να κατασκευάσουν ελέω AEGEAN, μια κατευθυνόμενη κεραία 5 στοιχείων για τους 50 MHz, μπας και τσιμπήσουν κανά ποντάκι παραπάνω και πλασαριστούν σε καλύτερη θέση από την περσινή 68η ......χα χα χα!
Έτσι λοιπόν έχουμε:
  • Σκέψη και σχεδιασμός κεραίας .....SW1KWA (τώρα μάλιστα) ή σπιρτούλης ή εγκέφαλος ή γραβάτας ή άγιος! Αρχηγός της συμμορίας των Κορινθίων, ο άνθρωπος με το αγγελικό πρόσωπο, μυαλό ξυράφι που δεν του πάει κόντρα κανείς σε εξυπνάδα και πονηριά! Μετά από χειραψία ψαχτήτε αν σας λείπουν ρολόγια, κοσμήματα κ.α. Μακρυά από εμάς.....
  • Κατασκευή κεραίας .....SW1IUY (τα πιάσαμε τα λεφτά μας) ή καραφλός ή σουγιάς ή πεταλούδας ή τορναδόρος! Τα πολλά λόγια εδώ είναι περιττά!
  • Δοκιμή κεραίας .....SV3GOG (ο ποιός;;;) ή αθώος, ή άγγελος, ή παναγίτσας!! Επίσης άνθρωπος με αγγελικό πρόσωπο, δεν σου γεμίζει το μάτι αλλά πανεύκολα στο μαυρίζει!! Πρώην πυγμάχος και νύν ραδιοερασιτέχνης. Καταλαβαίνετε λοιπόν επίπεδο!! 
Τους υπόλοιπους τους κρατούν κρυφούς σαν επτασφράγιστο μυστικό.

Αλλά αρκετά με δαύτους, στο διαταύτα λοιπόν.
Το "κτήνος" δοκιμάστηκε στην ταράτσα του Γρηγόρη SW1KWA.
Σε SSB δοκιμές που έγιναν με 50W, τους άκουσε 5-9+ ο 5B4AIF από Κύπρο. Καλό σημάδι...
Ακόμα να πω ότι Γρηγόρης άκουσε το σταθμό WA5...   5-8, 5-9 σήματα, αλλά σαν ουϊσκάκι που είναι ΔΕΝ του επιτρέπει ο κανονισμός να εκπέμψει! Να ακούσει όμως .....μπορεί!
Η κεραία έχει μήκος boom 5,50 μέτρα. Πάχος στοιχείων 12mm.
Υπολογίστηκε με κέντρο λειτουργίας στους 50,5MHz.
Η προσαρμογή είναι με Γ match. Μήκος στοιχείου 57cm, μήκος ψύχας (από aircom plus) 49cm, απόσταση από το δίπολο 4cm (κέντρο με κέντρο)
Ακολουθεί πινακας με τις διαστάσεις....


Τύπος Στοιχείου      Σημείο τοποθέτησης      Μήκος στοιχείου

Ανακλαστήρας                   0,0μ                              2,94μ

Ενεργό δίπολο                   1,07μ                             2,74μ

Κατευθυντήρας 1               2,40μ                             2,63μ

Κατευθυντήρας 2               4,15μ                             2,43μ

Κατευθυντήρας 3               5,50μ                             2,42μ



Ακολουθούν ενδιαφέροντες φωτογραφίες...... χι χι χι





Και στο τέλος το γλέντησαν με ένα χοληστερίνη πάρτυ:




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στα 6 μετρα οι Ουισκαδες...?...!!!
Απο που κι ως που...?
Δεν το προβλεπει η αδεια τους...
ΜΟΝΟ ο Βικτορας εχει αυτο το δικαιωμα...
Στειλε τους ρητη προειδοποιηση να μην προβουν σε κανενος ειδους επαφη σε αυτην την μπαντα, ειδαλλως θα επεμβει ο ραδιοδικαστης και θα τους κρεμασει απο την γλωσσα, να τους φανε οι μυγες...
Και μαζι με αυτους κι εσενα (για ηθικη αυτουργεια), που τους προμοταρεις ...
Παρανομε, ε παρανομε...

Unknown είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΜΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ ΣΕ ΥΨΟΣ ΜΙΚΡΌΤΕΡΟΥ ΤΩΝ 3 ΜΕΤΡΩΝ ΔΙΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΡΑΔΙΟΘΕΩΡΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΩΣ ΑΠΛΩΣΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΥΧΑ!!!
ΓΙ' ΑΥΤΟ Ο SV1GSU ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΘΕΤΕΣ ΜΠΑΧΑΤΕΛΕΣ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ