Τον σωστό ραδιοερασιτέχνη δεν τον κάνει το γαμάτο shack, οι 3 πύργοι, οι 10 κεραίες, τα 145.874 qso, οι αμέτρητες DX pedition, τα 25 dxcc και το πιασάρικο blog του, αλλά ο χαρακτήρας του (βασικό!), η αντιμετώπιση των συναδέλφων του (βασικότατο!!), και η βοήθειά του στους άλλους ραδιοερασιτέχνες, ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ!!!
Ονειρεύομαι την ένωση του Ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού κάτω από έναν ενιαίο φορέα, δίχως μίση, πάθη, και γκρίνια!

Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Άθλιοι και τρισάθλιοι !!


Οι Άθλιοι (Les Misérables) περιλαμβάνουν μία σειρά ιστοριών, συνδετικός άξονας των οποίων είναι αυτή του πρώην κατάδικου και νυν δραπέτη Γιάννη Αγιάννη, γνωστού στη πιάτσα επίσης με τα παρατσούκλια..... "περικεφαλαίας", "μαλλιάς", και "2Μετρος", (άπαιχτος ο πανμέγιστος Ζεράρ Ντεπαρτιέ στο ρόλο) ο οποίος γίνεται μία δύναμη του καλού στη γη χωρίς όμως να μπορεί να ξεφύγει από το παρελθόν του.

Η ιστορία αρχίζει από πολύ παλιά. Ο Γιάννης Αγιάννης μικρό και αμούστακο παιδάκι, το "σκάει" μετά από πέντε χρόνια εγκλεισμού στη φυλακή για την κλοπή ενός ψωμιού

(δύσκολα τα χρόνια τότε)

με σκοπό να ταΐσει την οικογένειά του που λιμοκτονούσε, συν επιπλέον δεκατέσσερα χρόνια για απόπειρες του να δραπετεύσει (δεν ζήταγε από τον Παλιο-Κώστα, να του στείλει ένα ελικόπτερο, ντιπ μυαλό;;)

Μετά από πολλές και μεγάλες περιπέτειες ο Γιάννης Αγιάννης βρίσκεται να είναι ένας πλούσιος εργοστασιάρχης με αρκετά μεγάλη περιουσία, και έχει διοριστεί δήμαρχος της πόλης, όπου κατοικεί. Έχει "καταστρέψει" το παρελθόν του και έχει υιοθετήσει το ψευδώνυμο Κύριος Μαγδαληνής ώστε να μπορέσει να ξεφύγει από τον διώκτη-μπάτσο Ιαβέρη, που τον καταδιώκει.

Ομως η μοίρα παίζει και άλλα, δύσκολα παιχνίδια στον κακορίζικο Γιάννη Αγιάννη!!
Χτυπημένος από την μοίρα από μικρό παιδί όπως είπα, στο τέλος πεθαίνει ΣΧΕΔΟΝ μόνος!

Αυτός ο Βίκτωρας ο Μουγγός πολύ προνοητικός ήταν ο άτιμος!!

Μην τα θέλετε και όλα μασημένα!! Πάρτε και κανά βιβλίο, να ξεστραβωθείτε......

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι θέλει να πει ο ποιητής?