Τον σωστό ραδιοερασιτέχνη δεν τον κάνει το γαμάτο shack, οι 3 πύργοι, οι 10 κεραίες, τα 145.874 qso, οι αμέτρητες DX pedition, τα 25 dxcc και το πιασάρικο blog του, αλλά ο χαρακτήρας του (βασικό!), η αντιμετώπιση των συναδέλφων του (βασικότατο!!), και η βοήθειά του στους άλλους ραδιοερασιτέχνες, ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ!!!
Ονειρεύομαι την ένωση του Ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού κάτω από έναν ενιαίο φορέα, δίχως μίση, πάθη, και γκρίνια!

Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

Αντίο δάσκαλε!

Έφυγε από κοντά μας (sk), ο SV1KU Γιώργος Οσίπωφ, μέλος της Ε.Ε.Ρ. και δάσκαλος επί σειρά ετών, στα θεωρητικά μαθήματα για τους υποψηφίους ραδιοερασιτέχνες. Το 2003 ήταν και δικός μου δάσκαλος.
Θυμάμαι έναν άνθρωπο πρόσχαρο και πάντα με το χαμόγελο στα χείλη! Πρόθυμος να βοηθήσει άπαντες, και σε όλους τους τομείς. Όταν κάποτε του είπα: Δάσκαλε, είναι πισωγύρισμα να υπάρχουν ακόμα κασέτες για να βοηθήσουν στο μάθημα του CW, την εποχή του cd και του mp3. Με κοίταξε και με ρώτησε: Και ποιος θα το κάνει; Όταν του απάντησα εγώ, χάρηκε σαν μικρό παιδί. Η χαρά του ήταν μεγαλύτερη όταν του παρέδωσα, μετά από πολλές αλλαγές, το τελικό cd με την ύλη. Νομίζω μέχρι σήμερα αυτό το cd δίνεται στους υποψηφίους συναδέλφους.
Έφυγε για πάντα από κοντά μας, αλλά από το μυαλό όσων τον γνώρισαν δεν θα φύγει. Το τελευταίο αντίο θα του το πούμε την Τετάρτη 19 Απριλίου στις 15:00 στο 2ο Νεκροταφείο Αθηνών, στην Ριζούπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια: