Τον σωστό ραδιοερασιτέχνη δεν τον κάνει το γαμάτο shack, οι 3 πύργοι, οι 10 κεραίες, τα 145.874 qso, οι αμέτρητες DX pedition, τα 25 dxcc και το πιασάρικο blog του, αλλά ο χαρακτήρας του (βασικό!), η αντιμετώπιση των συναδέλφων του (βασικότατο!!), και η βοήθειά του στους άλλους ραδιοερασιτέχνες, ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ!!!
Ονειρεύομαι την ένωση του Ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού κάτω από έναν ενιαίο φορέα, δίχως μίση, πάθη, και γκρίνια!

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Aegean VHF contest 2014

Πραγματοποιήθηκε και φέτος, με μεγάλη επιτυχία μπορώ να πω, το Aegean VHF contest (οπως πάντα το πρώτο Σάββατο και Κυριακή του Ιούλη). Και λέω μεγάλη επιτυχία, διότι και μεγάλη συμμετοχή είχε, και διάδοση είχε, τουλάχιστον στα 6 μέτρα που δούλεψα αποκλειστικά. Η παρέα μας, μαζεύτηκε από νωρίς την Κυριακή στο γνωστό "πλάτωμα" του όρους Υμηττός (900 μέτρα περίπου). Τόλης SV1IUY, Κώστας SV1KYC, Θεόδωρος SV1MNF, Γιώργος SY1... και ο γράφων SV1GSU.
Η κεραία που δούλεψα στα 6 μέτρα ήταν μία ιδιοκατασκευή από τα χεράκια μου, 4 στοιχείων 12,5Ω με βραχίονα 2,90 μέτρα, σε σχέδιο DK7ZB. Θα τη βρείτε και στην ιστοσελίδα του. Ήθελα να ήξερα όμως, ποιος την έστειλε;;;; hihi. Φτιαγμένη εδώ και 3 χρόνια περίπου, περίμενε υπομονετικά να έρθει η μέρα της! Με την πρώτη δοκιμή, η γέφυρα έδειξε 1,1..!! Σοκ και δέος! Διότι αν δεν δούλευε σωστά θα τρώγαμε τη μέρα μας σε δοκιμές.
Η παρέα επιδόθηκε αμέσως στο στήσιμο των σταθμών, και οι επαφές ξεκίνησαν!
Μπορεί να κουραστήκαμε λίγο, αλλά φέτος εγώ προσωπικά το ευχαριστήθηκα!
Και του χρόνου!









3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα η κεραια για τους 50mhz ειχε καλη αποδοση?ειχε καλα αποτελεσματα σαν ιδιοκατασκευη?γιατι σκεφτομαι να κανω μια.

SV1GSU είπε...

Η κεραία με την πρώτη δοκιμή είχε στάσιμα 1:1, οπότε μιλάμε για επιτυχημένη κατασκευή. Αν και η διάδοση ήταν μέτρια έως χάλια, ακούστηκαν αρκετοί Ευρωπαϊκοί σταθμοί.
73

SV1GSU είπε...

Η κεραία με την πρώτη δοκιμή είχε στάσιμα 1:1, οπότε μιλάμε για επιτυχημένη κατασκευή. Αν και η διάδοση ήταν μέτρια έως χάλια, ακούστηκαν αρκετοί Ευρωπαϊκοί σταθμοί.
73