Τον σωστό ραδιοερασιτέχνη δεν τον κάνει το γαμάτο shack, οι 3 πύργοι, οι 10 κεραίες, τα 145.874 qso, οι αμέτρητες DX pedition, τα 25 dxcc και το πιασάρικο blog του, αλλά ο χαρακτήρας του (βασικό!), η αντιμετώπιση των συναδέλφων του (βασικότατο!!), και η βοήθειά του στους άλλους ραδιοερασιτέχνες, ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ!!!
Ονειρεύομαι την ένωση του Ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού κάτω από έναν ενιαίο φορέα, δίχως μίση, πάθη, και γκρίνια!

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Ένας "αρχαίος", μα αξιόπιστος Ιάπων


Το αρχαίο, αλλά πολύ αξιόπιστο φορητό 
Icom IC-W2E βρίσκεται στα χέρια μου τους τελευταίους μήνες. Σε κόντρα των καιρών, όπου όλοι αγοράζουν φτηνά "κινεζάκια", εγώ προτίμησα να αγοράσω το παραπάνω φορητό. Όλα αυτά τους καλούς καιρούς, που είχαμε εργασία. Τώρα τα πράγματα έχουν δυσκολέψει, και ελπίζω όσοι από εμάς έχουμε προβλήματα ανεργίας και επιβίωσης, να τα ξεπεράσουμε γρήγορα. Αλλά αρκετά με τα δραματικά που ζούμε, στο δια ταύτα λοιπόν! 

Το φορητό το αγόρασα σχεδόν τσάμπα, αλλά με πεσμένη μπαταρία, χωρίς πλακέτα υποτόνων και χωρίς φορτιστή, μία βόλτα όμως στο διαδίκτυο λύνει όλα αυτά τα μικροπροβλήματα. Ένα pack για έξι μπαταρίες 1,2V 2,050mAH έκαστη ήταν ότι έπρεπε. 


Επίσης αγόρασα από κατάστημα ηλεκτρονικών, το βύσμα τροφοδοσίας το οποίο είναι κάπως ιδιαίτερο, μα ο καταστηματάρχης που είναι σαΐνι σε κάτι τέτοια, μου βρήκε εύκολα τη λύση. Έτσι απόκτησα και καλώδιο φόρτισης. Με 9-12V φόρτιση, έχω το αποτέλεσμα που θέλω. Παράλληλα μπορώ να αφαιρώ τις 6 μπαταρίες από το pack, να τις φορτίζω σε απλό φορτιστή μπαταριών, και να βάζω έξι άλλες που τις έχω ήδη φορτισμένες. Έτσι δεν μένω ποτέ χωρίς μπαταρία. Αγοράστηκε και πλακέτα υποτόνων (UT-63). Αυτή δυσκολεύτηκα λίγο να τη βρω, αλλά ο επιμένων πάντα νικά! Συνολικά με λίγα €€€ παραπάνω, έχω στα χέρια μου έναν φοβερό μαχητή από το παρελθόν!
Το φορητό δεν "μπάζει" με τίποτα, σε σχέση με τους σύγχρονους φορητούς πομποδέκτες, που ακούς όλα τα ραδιοταξί της Αθήνας. Διαθέτει τέσσερα επίπεδα ισχύος εκπομπής (5w, 2,5w, 1w, και 50mw) Επίσης έχει ένα ακόμα καλό, που λείπει από τα καινούρια φορητά. Γίνεται link. Δηλαδή διαθέτει τη λειτουργία crossband repeater. Χρήσιμη λειτουργία σε δύσκολες στιγμές. 
Η διαδικασία για να γίνει link (crossband repeater) είναι η παρακάτω:

Ρυθμίζετε το VFO να βρίσκεται στα VHF. Μόνο έτσι θα μπορέσει να ξεκινήσει η διαδικασία, ειδάλλως δεν θα μπορέσουμε να το ρυθμίσουμε για link. Αφού έχουμε κάνει όλες τις υπόλοιπες ρυθμίσεις (συχνότητες, ισχύς, υπότονοι κτλ)  κρατάμε πατημένο το πλήκτρο F (δίπλα στο PTT) και πατάμε με τη σειρά το κουμπί (2) και το κουμπί (ENT/LOCK). Θα παρατηρήσουμε στην οθόνη να αναβοσβήνει το L. Το φορητό μας βρίσκεται σε λειτουργία crossband repeater.
Για να απενεργοποιήσουμε το crossband repeater, απλά πατάμε F και ENT/LOCK.

Εάν το πετύχετε κάπου, αγοράστε το! (όποιοι έχουν χρήματα hihi)
Δεν θα το μετανιώσετε.
73

Δεν υπάρχουν σχόλια: