Τον σωστό ραδιοερασιτέχνη δεν τον κάνει το γαμάτο shack, οι 3 πύργοι, οι 10 κεραίες, τα 145.874 qso, οι αμέτρητες DX pedition, τα 25 dxcc και το πιασάρικο blog του, αλλά ο χαρακτήρας του (βασικό!), η αντιμετώπιση των συναδέλφων του (βασικότατο!!), και η βοήθειά του στους άλλους ραδιοερασιτέχνες, ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ!!!
Ονειρεύομαι την ένωση του Ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού κάτω από έναν ενιαίο φορέα, δίχως μίση, πάθη, και γκρίνια!

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Μου τη σπάνε τα greeklish!!

Μου άρεσε το διαφημιστικό που "γύρισαν" οι ΡΑΔΙΟΑΡΒΥΛΑΔΕΣ και το πέτυχα στη χτεσινή τους εκπομπή. Οι συντελεστές έφτιαξαν το διαφημιστικό αυτό, με αφορμή τη μανία της νεολαίας, και όχι μόνο της νεολαίας, με τη χρησιμοποίηση των greeklish. Και όπως είπαν, είναι κρίμα και άδικο να μην χρησιμοποιείται η Ελληνική γλώσσα σχεδόν καθόλου κατά τη χρήση του κινητού τηλεφώνου ή του Η/Υ, ειδικά από τις νέες γενιές. Με κίνδυνο φυσικά καποια στιγμή να εξαφανιστεί τελείως από τις οθόνες μας, αλλά και ίσως από τη ζωή μας.
Κάποτε σε ένα χώρο ηλεκτρονικής συζήτησης, τα γνωστά forums, με είχαν "πετάξει έξω" στην κυριολεξία  επειδή απλά έγραφα αυτά τα καταραμένα τα Ελληνικά, και όχι τα χαζοgreeklish!
Και όταν τους ρώτησα: Γιατί ρε παιδιά;; 
μου απάντησαν ψυχρά: εδώ μόνο greeklish! 
Και ξαναρωτώ: Γιατί, εδώ Έλληνες δεν είμαστε; Ελληνικά δεν γνωρίζουμε; 
Για να λάβω την βλακώδη και γεμάτη επιχειρήματα απάντηση:
Greeklish φιλαράκο, και αν σ'αρέσει!




Μπράβο στους Ραδιοαρβυλάδες, αν και πολλές φορές διαφωνώ με τις απόψεις τους, σε αυτό είμαι μαζί τους 100%.