Τον σωστό ραδιοερασιτέχνη δεν τον κάνει το γαμάτο shack, οι 3 πύργοι, οι 10 κεραίες, τα 145.874 qso, οι αμέτρητες DX pedition, τα 25 dxcc και το πιασάρικο blog του, αλλά ο χαρακτήρας του (βασικό!), η αντιμετώπιση των συναδέλφων του (βασικότατο!!), και η βοήθειά του στους άλλους ραδιοερασιτέχνες, ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ!!!
Ονειρεύομαι την ένωση του Ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού κάτω από έναν ενιαίο φορέα, δίχως μίση, πάθη, και γκρίνια!

Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2010

Los poulos και φέτος!!!

Θα το καταγράψω όσο πιο απλά και κατανοητά μπορώ.
Είπα και γώ σαν κουρασμένος πολίτης αυτού του τόπου, να μεταβώ όπως κάθε χρόνο άλλωστε, στη Μεγαλόνησο για ολιγοήμερη ξεκούραση. Τις επόμενες ημέρες είχα τη φαεινή ιδέα να κατέβω για 2-3 μέρες και μέχρι τη Γαύδο. Και για εκπομπή, μεταξύ άλλων (ΙΟΤΑ EU-187). Καταστρώνω τα σχέδιά μου, μα ένα δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας (Χανιώτικα νέα) με προσγείωσε στη άθλια νεοελληνική  πραγματικότητα.... Δείτε το όλο ΕΔΩ

Ακολουθεί ένα μικρό απόσπασμα του δημοσιεύματος αυτού:

Ας υποθέσουμε ότι μια τετραμελής οικογένεια -με Ι.Χ. αυτοκίνητο- επιθυμεί σήμερα
(χα χα χα αστεία που λέμε!!!) να μεταβεί στην ακριτική Γαύδο για διακοπές. Με το μείζον πρόβλημα που έχει προκύψει όσον αφορά στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με τη νότια Κρήτη, αυτό μπορεί να γίνει κατορθωτό μόνο με τον εξής -απίστευτο, αλλά... ελληνικό- τρόπο:
Αρχικά θα πρέπει να πάνε οδικώς στην Παλαιόχωρα. Εκεί θα αποβιβαστούν ένας από τους δύο γονείς και τα παιδιά, προκειμένου να ταξιδέψουν ακτοπλοϊκώς για Γαύδο είτε με το πλοίο «Σοφία Π» (χωρητικότητας 92 ατόμων), είτε με το πλοίο «Ελαφόνησος» (χωρητικότητας 110 ατόμων). Αν, φυσικά, βρουν εισιτήρια. Ας υποθέσουμε ότι βρίσκουν....
Επειδή, όμως, τα δύο αυτά πλοία είναι επιβατηγά και όχι -και- οχηματαγωγά, ο άλλος γονέας -ο οδηγός δηλαδη του Ι.Χ. αυτοκινήτου, θα πρέπει να γυρίσει πίσω στα Χανιά (80χλμ) και στη συνέχεια να μεταβεί στη... Χώρα Σφακίων (επιπλέον 50χλμ!) προκειμένου να βάλει το όχημά του στο πλοίο «Δασκαλογιάννης» (οχηματαγωγό, με το οποίο δύναται, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, να ταξιδέψουν μέχρι 12 επιβάτες). Αν είναι τυχερός θα είναι μεταξύ των 12! Διαφορετικά, έχει... ο Θεός! Σημειώνω, δε, και τούτο το επίσης ενδιαφέρον στοιχείο: όλα τα προαναφερόμενα πλοία ταξιδεύουν όταν δεν έχει καιρό. Από 6 μποφόρ και πάνω παραμένουν δεμένα στα λιμάνια.

Αναφέρω περιληπτικά τι προηγήθηκε. Στις αρχές Ιουλίου η Γαύδος αποκλείστηκε ακτοπλοϊκώς, καθώς ετέθη σε ισχύ η Ευρωπαϊκή Οδηγία 9818, με βάση την οποία τα πλοία της ΑΝΕΝΔΥΚ, «Σαμαριά» και «Δασκαλογιάννης» δεν μπορούν πλέον να μεταφέρουν πάνω από 12 επιβάτες έκαστο ανά δρομολόγιο.
Με αυτά και με αυτά, ο τουρισμός παίρνει την κατιούσα...
Τα νούμερα είναι αμείλικτα: 17.000 - 18.000 επισκέπτες είχε πέρυσι η Γαύδος την περίοδο Ιουνίου - Σεπτεμβρίου, 3.000 - 4.000 φέτος, από τον Ιούνιο μέχρι και τα μέσα Αυγούστου.
Καταλαβαίνετε λοιπόν τον οικονομικό μαρασμό αυτού του απομονωμένου νησιού που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό τους καλοκαιρινούς μήνες!


Δύο μικρά δικά μου σχόλια:
  • Κάντε επιτέλους αυτό το κωλόνησο "αδερφονήσι"!! (like Mykonos). Τότε να δείτε τι οικονομική άνθιση και ακμή θα γνωρίσει! Και από πλοία.... ουρές!
  • Ελλάδα για κάποιους, είναι μόνο η περιοχή μεταξύ των οδών Ασκληπιού, Ακαδημίας, Βασ. Σοφίας, και περιφερειακού του Λυκαβηττού, με επίκεντρο την πασίγνωστη πλατεία Κολωνακίου!!Αάά ρε Ελλαδάρα!
Όσο με πληγώνεις, τόσο με πορώνεις!
(Που λένε και οι ΑΕΚτζήδες για την ομάδα τους)

καλό Χεινόπωρο...

3 σχόλια:

SV2LLJ GIANNIS είπε...

Κώστα μου ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ!!!Τα ακροβατικά του τύπου "πεταγόμαστε Γαύδο" άστα γιά τούς τοπικούς!!Εξ'άλλου αυτοί μιά ζωή τώρα αισθάνονται στο πετσί τους τί θα πεί εγκατάλειψη!!!(και είναι και σύντεκνοι του -αντε να-μην-πω-πρωι-πρωι!!)
Ελεύθερη Αγορά Δεν Θέλαμε?Την λουζόμαστε τώρα!!!
Φιλάκια στα μικρά!!!
ΑΑΑ!!! Μην ξεχάσω!!!
Εμείς σάν καλοί φίλοι είπαμε να ανταμώσουμε αύριο Κυριακή στο Ωραιόκαστρο στού Πέτρου SW7LFP/2 και μετά ότι κάτσει!!Θα μας δείς μέσω webTV απο το blog μου (Πρώτα ο Θεός!!)
Καλές Βουτιές
73 de SV2LLJ

Ανώνυμος είπε...

Ειστε ρατσιστής, ομοφοβικός και ψηλός, κύριε...

SV1GSU είπε...

Δεν είμαι εγώ ρατσιστής, αυτοί είναι μαύροι!! Λευτεριά στο βόρειο Κολωνάκι...