Τον σωστό ραδιοερασιτέχνη δεν τον κάνει το γαμάτο shack, οι 3 πύργοι, οι 10 κεραίες, τα 145.874 qso, οι αμέτρητες DX pedition, τα 25 dxcc και το πιασάρικο blog του, αλλά ο χαρακτήρας του (βασικό!), η αντιμετώπιση των συναδέλφων του (βασικότατο!!), και η βοήθειά του στους άλλους ραδιοερασιτέχνες, ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ!!!
Ονειρεύομαι την ένωση του Ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού κάτω από έναν ενιαίο φορέα, δίχως μίση, πάθη, και γκρίνια!

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Χειμερινό hamfest από τον ΣΡΕ!!


Την πρωτοβουλία για την διεξαγωγή χειμερινού hamfest
και μάλιστα του πρώτου της χρονιάς, έλαβαν οι υπεύθυνοι του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος (ΣΡΕ). Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010, από τις 09:30 έως τις 16:30 στο χώρο του Ιδρύματος Π. Ζήση οδός Κολοκοτρώνη 5 Πλ. Δούρου, στο Χαλάνδρι.
Η εκδήλωση έχει και οικολογικό χαρακτήρα, αφού γίνεται με
σκοπό την αγορά δενδρυλίων για την ανάπλαση της Πεντέλης.

Περισσότερα ΕΔΩ

Πολύ καλή πρωτοβουλία κατά την γνώμη μου, ένα hamfest
στην καρδιά του χειμώνα έλειπε, και χρειαζόταν αφού όλα τα
αντίστοιχα είναι μαζεμένα γύρω από τους καλοκαιρινούς μήνες.
Και μην ακούσω πάλι γκρίνιες του τύπου "κι άλλο hamfest??"
ή "τι το θέλουμε, έχουμε αρκετά!", αυτά είναι κομπλεξικά!!
Εύχομαι να συνεχιστεί, ο χώρος χρειάζεται τέτοιες ενέργειες.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλη τους επιτυχια, στην Αθηνα πλην ενος δεν αλλο χαμφεστ για να διαμαρτυρηθει καποιος και η ημερομηνια ειναι επιλεγμενη σωστα χωρις να υπονομευει αλλη αντιστοιχη εκδηλωση.

takis perreas είπε...

Κώστα, λίγο τουρλού δεν είναι η περιγραφή?
Hamfest-bazaar με συμμετοχή ΜΚΟ και αγορές δενδρυλλίων!!!!
Θέλεις να μου κάνεις λίγο πιο "λιανά" ακόμα και με e-mail.
Ραδιοερασιτέχνες είμαστε φίλε και όχι δημοσιοσχεσίτες!
Οικολογία, εθελοντισμός, Hamfest-bazaar!
Ποία η σχέση αυτών με τον Ρ/Ε?
Μπορεί κάποιος μα μετέχει όλων αυτών (και σαφώς είναι δικαίωμά του) αλλά καλό είναι να κοιτάξουμε και το Ρ/Ε μας σπίτι! Δεν νομίζεις?
Πειρατεία, παρεμβολές, παρανομία στην χειρότερή της μορφή!
Να τακτοποιήσουμε τα του οίκου μας πρώτα και έπειτα ξεσκονίζουμε και τα γειτονικά!
Νομίζω?

Σήμερα το μεσημέρι μιλούσα στα 20μέτρα με τον KT1S και μας έκανε διακοπή ο SV0σοκολάτα!!!

Ανώνυμος είπε...

μπραβο γιατί το καλοκαίρι έρχεται και μας λοιπουν υλικά.

SV1GSU είπε...

Τακή εγώ μένω στον τομέα του hamfest, δεν με ενδιαφέρει το γιατί και το πως! Καλή και η οικολογία, αλλά όχι και να ξεφεύγουμε.

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο τους - επιτέλους μια καλη κινηση μεσα στο χειμώνα !!!
Μπραβο και σε σενα φιλε GSU που το δημοσιευεις , με λυπη μου βλέπω καποια Blog που σκιζουν τα ρουχα τους για τον Ελληνικο ραδιερασιτεχνισμο να το εχουν θαψει.
Απαντωντας τωρα σε σχολιο για την σχεση του ραδιοερασιτεχνισμου με τα κοινα δηλαδη Οικολογία, εθελοντισμός, Hamfest-bazaar κλπ θα πω οτι οι ραδιοερασιτεχνες παντα δινουν το παρων σε κοινωνικες εκδηλωσεις . Αλλωστε ουτε δρομεις μαραθωνιου ειμαστε ουτε δασοπυροσβεστες ουτε διασωστες ουτε εθνοφρουροι (Βλ. M.A.R.S.) απλα οταν μας ζητηθει η συνδρομη μας και οι βοηθεια μας ο καθενας συμμετεχει στο μετρο του δυνατου . Αν καποιος λοιπων διαβασει την ανακοινωση του ΣΡΕ η οποια ειναι γραμμενη σε απλη γλωσσα θα καταλαβει το νοημα της εκδηλωσης , αν τωρα χρειεαζεται ερμηνεια μπορουμε να πουμε τα εξής : Την Κυριακη 24 Ιανουαριου οσοι ασχολουνται με τα ραδιοερασιτεχνικα - Χομπιστες - Αδειουχοι και μη θα μαζευτουμε στο Χαλανδρι στο σημειο που αναφερεται στην ανακοινωση .
Εκει θα γνωριστουμε θα κουβεντιασουμε θα πουμε για τα δικα μας και καποιοι απο μας θα πουλησουν η θα αγορασουν μηχανηματα σχετικα με το χομπυ (η και εκτος χομπυ ) . Οσοι θελουν να πουλησουν κατι θα πρεπει να νοικιασουν τραπεζι-χωρο απο τους διοργανωτες . Τα χρηματα απο την ενοικιαση των τραπεζιων θα διατεθουν για να αγορασουμε δεντρακια για δεντροφυτευση .
Νομιζω οτι πιο απλα δεν γινεται .
Τωρα σχετικα με το αν χρειαζονται πολλα η λιγα Hamfest οπως ειχε ρωτησει καποιος προεδρος Ρ/Σ σωματειου σε Editorial του ενημερωτικου του εντυπου εγω νοιζω οτι οσα πιο πολλα τοσο πιο καλα , αλλωστε οποιος δεν θελει δεν ερχεται , δεν το κανουνε και στην αυλη του στο κατω κατω της γραφης.
Ελπιζω οτι σε αυτη την εκδηλωση θα παρευρεθει και το μεγαλυτερο Ρ/Σ σωματειο το οποιο πολλακις εχει αναφερθει στο θεμα της ομονοιας μεταξυ συλλογων και σωματειων με κοινο σκοπο την προαγωγη του Ραδιοερασιτεχνισμου .
Αλλωστε δεν νομιζω οτι υπαρχει καμμια δικαιολογια λ.χ. Ηταν μακρια - που να τρεχουμε κλπ.

Τελειωνοντας θα πω οτι σχετικα με την τακτοποιηση του οικου μας ολα μπορουν να γινουν και μαλιστα μοπρουν να γινουν ακομα καλυτερα εαν μαζευομαστε αρμονικα ολοι μαζι σε τετοιου ειδους εκδηλωσεις και συζηταμε πως θα βρεθει λυση να γινουν τα πραγματα καλυτερα και να κρατησουμε εξω τους προβληματικους. Αλλωστε με η χωρις Hamfest παντα θα υπαρχουν ηλιθιοι τυπου SV0σοκολάτα. Οταν ομως θα υπαρχουν εκδηλωσεις σαν την προαναφερομενη που ισως απο περιεργεια εμφανιστει και ο
SV0σοκολάτα υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να καταλαβει οτι ειναι καλυτερα να ειναι νομιμος και να απολαμβανει την ραδιοερασιτεχνικη παρεα και τις εκδηλωσεις της παρα να κρυβεται πισω απο ενα μικροφωνο λεγοντας βλακειες.
Τετοιου ειδους εκδηλωσεις ειναι πολυ δυσκολο να γινουν ειδικα στην χωρα του Ωχ αδερφε δεν βαριεσαι και ακομα ενα μπραβο σε οσους τα καταφεραν και βρηκαν ολα οσα χρειαζονται για να γινει.
Απο το σπιτι μας δεν γινεται τιποτα - μονο εαν βρεθουμε ολοι μαζι και κουβεντιασουμε - περασουμε καλα και φυγουμε ευχαριστημενοι ο ραδιοερασιτεχνισμος παει μπροστα .
Ισως μαλιστα με αναλογου τυπου εκδηλωσεις πουληθει και κανα μηχανημα μεσω ραδιοερασιτεχνικης οδου και οχι μεσω Web site οπου οφειλω να ομολογησω οτι ειναι το πιο καλο στο ειδος του αλλα που βλεπουμε τον ΑΔΕΙΟΥΧΟ SV ταδε να πουλαει το μηχανημα του και απο κατω βλεπουμε τον ακαλυπτο , τον καρδερινα , τον αβαφτιστο και τον SV0σοκολάτα να πουλανε τα μηχανηματα τους .
Αν θελουμε να βελτιωσουμε την κατασταση θα πρεπει να υποστηριζουμε προσπαθειες που γινονται απο ραδιοερασιτεχνες για ραδιοερασιτεχνες και οχι να ξεφτιλιζομαστε βαζοντας αγγελιες σε web site γνωστων ανα την Ελλαδα πειρατων του τυπου πωλειτε το Ταδε μηχανημα απο τον Αδειουχο SV ταδε και ολα αυτα στο χωρο αγγελιων του SV0σοκολάτα - Τρεχα αμολα η οπως αλλιως λεγεται .

SV1GSU είπε...

Όπως έχω πει πολλάκις στο παρελθόν, το ξαναλέω και τώρα, ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ραδιοερασιτεχνική προσπάθεια, εκδήλωση κτλ. ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΦΟΡΕΑ θα προβάλεται από εδώ, αρκεί να το παίρνω είδηση για να μην παρεξηγούμαι! Τωρα για τα κομπλεξικά του θαψίματος, αυτά ανήκουν σε άλλους χώρους.....

takis perreas είπε...

Κώστα μου αυτό κάνω κι εγώ.
Μένω στον Ραδιοερασιτεχνισμό και δεν συναγελάζομαι με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ( Μ.Κ.Ο ) επιδοτούμενες από το κράτος!?!
Όχι μόνο αυτός ο σύλλογος αλλά όλοι οι "Σύλλογοι" αν θέλουν να προσφέρουν κάτι στο κοινωνικό σύνολο, ας ξεκινήσουν με το ξεβρόμισμα του χώρου μας από τους "φίλους της ασύρματης επικοινωνίας" το οποίο μεταφράζεται στο δικό μου λεξιλόγιο ως Πειρατές, και επίσης από τους "ραδιοερασιτέχνες" με το αγορασμένο πτυχίο με τα 1.500 Ευρώ.
Σου επαναλαμβάνω και πάλι ότι δεν είμαστε δημοσιοσχεσίτες!
Δεν είμαι αντίθετος στην ύπαρξη των hamfest και μάλιστα έχω συμμετάσχει σε ορισμένα και μάλιστα μακρινά, ερχόμενος οδηγικά από Αγγλία.
Δεν είναι η ώρα και η στιγμή να μιλήσουμε για τους συλλόγους-μαϊμούδες και τις Ο.Ε.Α-σφραγίδες οι οποίοι καρπώνονται και τσεπώνουν Νομαρχιακές και Κρατικές επιδοτήσεις!
"Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον" έλεγαν οι αρχαίοι υμών προγόνοι, "τίποτα κρυφό στον αέρα" λέμε σήμερα!
Εν κατακλείδι λοιπόν, εγώ άλλοθι σε απατεωνίσκους και ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΝ Σ.Ρ.Ε. δεν δίνω με την παρουσία μου και την ανοχή μου.
Αντίθετα η υπομονή μου έχει αρχίσει να τελειώνει και νομίζω ότι είναι καιρός να βάλω το δάκτυλο "επί του τύπου των ήλων"!!!
Καλημέρα και θα τα πούμε τον άλλο μήνα από κοντά στην Αθήνα.

SV1GSU είπε...

Πότε έρχεσαι ακριβώς??

takis perreas είπε...

1η Φεβρουαρίου το βράδυ.
Θέλεις να είσαι επί της υποδοχής?!

Το έχω αγοράσει πέρσι το εισιτήριο για να έχω καλύτερη τιμή.
Δυστυχώς!

SV1GSU είπε...

Έχω νοικιάσει ήδη τη μπάντα του δήμου, φοράμε τα καλά μας, και ετοιμαζόμαστε για αεροδρόμιο!

Ανώνυμος είπε...

Οι ραδιοερασιτεχνικές εκδηλώσεις πάντα έχουν κοινωνικούς χαρακτήρες. Μάλιστα πολλές από τις διεκδικήσεις των ραδιοερασιτεχνών, βασίζονται στην ανιδιοτελή δράση των ΟΕΑ. (προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν ανήκω σε κάποια). Νοιώθω υποχρεωμένος όμως να συγχαρώ την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο αλλά και στο ραδιοερασιτεχνικό.
Εάν κάποιο ραδιοερασιτεχνική εκδήλωση, όπως το συγκεκριμμένο χαμφεστ συνδυάζει ταυτόχρονα και κάποια κοινωνική εκδήλωση δεν με ενοχλεί.
Για αυτό συγχαίρω τους οργανωτές όπως και κάθε οργανωτή παρόμοιων ραδιοερασιτεχνικών εκδηλώσεων. Καλή επιτυχία. Βλέπω η επιλογή της ημερομηνίας δεν αντιπολιτεύεται το άλλο Αθηναικό χάμφεστ και αυτό είναι καλό (συμπίπτει μόνο με την 1η ημέρα της Γ.Σ. της ΕΕΡ - αλλά την 1η ημέρα πηγαίνουν ελάχιστοι συνάδελφοι και το γεγονός αυτό έχει σχολιασθεί αρνητικά από ανώνυμο μπλόγκερ του χώρου).
Δεν γνωρίζω ποιός είναι ο SV0σοκολάτας. Τί κουτσουκέλες να κάνει άραγε;

Ανώνυμος είπε...

Πήγε κανείς; Εντυπώσεις;

SV1GSU είπε...

Δεν γνωρίζω. Θα ήθελα να μάθω όμως και εγώ.

Ανώνυμος είπε...

Η εκδήλωση ειχε τεράστια επιτυχία, πήγε αρκετός κόσμος και αυτό που άκουγες από όλους ηταν μόνο καλά λόγια. Ένα χειμερινό hamfest ήταν κάτι που έλειπε (το καλοκαίρι είναι ασφυκτικά γεμάτο από εκδηλώσεις) και ο κόσμος έδειξε να το καλοδέχεται. Στα τραπέζια από γνωστούς ήταν ο freebytes (www.freebytes.com), το περιοδικό Ραδιοτηλεπικοινωνίες (www.actionpress.gr), η εταιρεία xenonlights (www.xenonlights.gr) και αρκετοί συνάδελφοι, καθώς επίσης και ο συλλέκτης SV1CEP με την απίστευτη συλλογή του από παλιά ραδιόφωνα, και όχι μόνο. Το χειμερινό hamfest ηρθε για να γίνει θεσμός και φυσικά του χρόνου θα είναι όλοι εκεί (ακόμα και αυτοί που δεν το “πίστεψαν”) για να γίνει ακόμα καλύτερο.
73 sw1lhp

Κώστας είπε...

"Τεράστια επιτυχία" γιατί το καλοκαίρι είναι "ασφυκτικά γεμάτο" από εκδηλώσεις!
Παρόντες οι δύο κουμπάροι, Ραδιοτηλεπικοινωνίες και Freebytes και από δίπλα οι ραδιοερασιτεχνικές λυχνίες Xenonlights!!!
Ο δε αμερόληπτος ραδιοερασιτέχνης SV1CEP ήταν εκεί με την συλλογή ραδιοφώνων του και για να δείξει την έμπρακτη συμπαράστασή του στον "εξαίρετο νέο επιστήμονα" ενάντια στην κατακραυγή του για την δημοσίευση-προτροπή κατασκευής ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ στους 50MHz.
Στο περιοδικό Ραδιοτηλεπικοινωνίες πάντα!
Βρε, πόσο μου αρέσουν οι τριπλέτες!!!

υ.γ. ρε SW. είσαι κι εσύ από τους συντάκτες της περιβόητης επιστολής? Έχει ένα κάτι τι η σύνταξή σου!
υ.γ.1 Δεν μας λες που θα δούμε μερικές φωτογραφίες από το κοσμοϊστορικό γεγονός? Να κρίνουμε εξ ιδίων γιατί εσύ πολύ φανατίλα ζέχνεις!

SV1GSU είπε...

Καλά τα λες συνάδελφε, και σεβαστή η άποψή σου, μα καλό θα ήταν να μην "τσιτώνουμε" τα πράγματα, και να είναι ηπιότερα τα σχόλιά μας!
Με το συμπάθειο δηλαδή :-)

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ στο τα σχόλια ναναι ηπιότερα, δεν εχουμε να μοιράσουμε τπτ. Τα γραφτα του Κώστα μάλλον δειχνουν μια εμπαθεια... ασπιρίνες.
Το ακόλουθο δεν αφορά τον Κώστα αλλα εχει δόση αληθειας: κάποιοι ελ΄χιστοι μάλλον που βρίζουνε στα ραδιοερασιτεχνικα μπλογκ κάποιους άλλους όπως τον επιστημονα που αναφέρθηκε, πηγαίνουν στις εκδηλώσεις και ειναι ολο γλυκες με αυτούς που βριζουνε κλπ.
Εχει πλακα.