Τον σωστό ραδιοερασιτέχνη δεν τον κάνει το γαμάτο shack, οι 3 πύργοι, οι 10 κεραίες, τα 145.874 qso, οι αμέτρητες DX pedition, τα 25 dxcc και το πιασάρικο blog του, αλλά ο χαρακτήρας του (βασικό!), η αντιμετώπιση των συναδέλφων του (βασικότατο!!), και η βοήθειά του στους άλλους ραδιοερασιτέχνες, ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ!!!
Ονειρεύομαι την ένωση του Ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού κάτω από έναν ενιαίο φορέα, δίχως μίση, πάθη, και γκρίνια!

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Η περιπέτεια του να θέλεις να δημιουργήσεις στη Γαύδο!!!


Ονομάζομαι Βασίλης Τζουνάρας και τα τελευταία 10 χρόνια, ζω και εργάζομαι στο νησί της Γαύδου, έχοντας το νοτιότερο Ραδιοφωνικό σταθμό της Ελλάδας, και ίσως της Ευρώπης.

Ο Σταθμός «ΓΑΥΔΟΣ FM 88,8 Ο ΦΑΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ» είναι ο μοναδικός που ακούγεται στα νότια παράλια της Κρήτης, φέρνοντας την Γαύδο πιο κοντά, βγάζοντας την από την απομόνωση που την καλύπτει, κυρίως τους Χειμερινούς μήνες.
Κρατάει συντροφιά στους λιγοστούς κατοίκους, -αφού οι υπόλοιποι σταθμοί που ακούγονται εδώ, καθώς και στην νότια Κρήτη είναι στην αραβική γλώσσα -, ταυτόχρονα όμως διαφημίζει και μέσω του διαδικτύου την Γαύδο, στα πέρατα του κόσμου επιτελώντας κοινωνικό έργο.
Χρόνια τώρα προσπαθώ να επικοινωνήσω με Υπουργεία και διάφορους φορείς, να τους ενημερώσω για την ύπαρξη μου εδώ στο νότο, και να ζητήσω την στήριξη τους, ώστε να συνεχίσει ο ραδιοφωνικός σταθμός την λειτουργία του με αξιοπρέπεια, και ακόμα δεν το κατόρθωσα.
Δεν είμαι μόνο εγώ, αλλά και οι 45 κάτοικοι του νησιού, και η νότια Κρήτη, που ο σταθμός είναι και η δική τους φωνή. Τα προβλήματα και τα θέματα που με απασχολούν είναι αρκετά αλλά θα σταθώ στα πιο σημαντικά.
1. Για ν’ αναβαθμίσω τον εξοπλισμό μου και να προσλάβω ένα υπάλληλο, δίνοντας μια θέση εργασίας, προσπάθησα να ενταχθώ στο Κοινοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
Μου απάντησαν ότι θα πρέπει να παρουσιάζω 90.000 ευρώ 

φορολογική δήλωση τα 3 τελευταία χρόνια.!!!
Μα…αν είχα τέτοιο τζίρο, δεν θα το χρειαζόμουν το πρόγραμμα…!!!!
Ή μήπως το πρόγραμμα απευθύνεται στους μεγαλοεπιχειρηματίες και όχι στους μικρούς επιχειρηματίες των προβληματικών και μειονεκτικών περιοχών, καθορίζοντας μας σε πολίτες 2ης κατηγορίας ;;;
2. Ενώ το Ελληνικό δημόσιο δαπανά, αρκετά χρήματα για διαφημίσεις-ενημερώσεις κάθε μορφής, στον δικό μου σταθμό, αυτές που φτάνουν είναι ελάχιστες έως καθόλου….
Το πιο φυσιολογικό δεν θα ήταν να ενημερώνομαι και να υποστηρίζομαι όπως όλοι οι συνάδελφοι μου, στα αστικά κέντρα ;
3. Πληρώνουμε 19% ΦΠΑ, ενώ γνωρίζω πολύ καλά, ότι άλλα νησιά πληρώνουν 13%.
Μήπως μπορεί κάποιος να μ’ ενημερώσει γιατί;
4. Δεν υπάρχει καμιά επιχορήγηση για την περίπτωση μου ;
5. τέλος, εκτός τον άλλον ήρθε και το τελειωτικό χτύπημα. 

Για λόγους οικονομίας μου έκοψαν την διαφήμιση τον Κρατικών Λαχείων που ήταν το κύριο έσοδο μου μαζί με μια μικρή διαφήμιση του ΟΠΑΠ με αποτέλεσμα να είμαι στο κατώφλι της οικονομικής κατάρρευσης, και έξοδα κόπος ελπίδες για καλύτερο μέλλον στην Γαύδο να παίρνουν τέλος, και μιλάμε για αποκέντρωση!!! Με εκτίμηση

Βασίλης Τζουνάρας

Τηλ 28230 83037



4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και που ειναι το περίεργο? Στην Ελλάδα δεν ειναι και Γαύδος?
Τώρα ήρθες στην χώρα μας και δεν ξέρεις?

SV1GSU είπε...

Η ξεφτίλα μας σε όλο της το μεγαλείο!

SV1GSU είπε...

Άντε να ενωθούν και αυτοί με την Αφρική σε μερικά εκατομμύρια χρόνια, μπας και λυτρωθούν!!!

Ανώνυμος είπε...

Με τους πολιτικούς που έχουμε επιλέξει φθάσαμε από τις αμφισβητίσεις έρημων βραχονησίδων να αμφισβητούνται... κατοικημένες νησίδες. Και εσύ φίλε ζητάς κατανόηση;
1. Τα ΕΣΠΑ φαντάζομαι ενισχύουν επενδύσεις που ήδη έχουν αποδώσει.
2. Η μοναξιά της επαρχίας βλέπεις.
3. Δεν βρίσκεσαι στα δωδεκάνησα, τα οποία από πολύ παλιά είχαν κάποιες τελωνειακές διευκολύνσεις. Αν θυμάσαι αποκεί αγοράζαμε οινοπνευματώδη και... ομπρέλες knirps! Η διατήρηση αυτής της προνομιακής μεταχείρησης μέχρι σήμερα και μετά από την είσοδο μας στην Ε.Ε. είναι προκλητική.
Λυπάμαι αλλά τα οικονομικά της χώρας είναι σε άθλια κατάσταση. Όμως οι τοπικοί φορείς όπως δήμοι της περιοχής, ΜΚΟ, επιχειρηματίες κλπ. τί λένε; Η μόνη βοήθεια που μπορείς να περιμένεις είναι εκτός δημοσίου.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, μόνο η τ. αυτοδιοίκηση μπορεί να σε βοηθήσει.